Τα πιο όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τη Σμύρνη

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Τα πιο όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τη Σμύρνη

Εκτός από την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Σμύρνη φημίζεται και για τις φυσικές της ομορφιές. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση εξερευνώντας τα υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας στη γύρω περιοχή. Εδώ είναι τα πιο όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τη Σμύρνη:

1. Φυσικό Πάρκο Karagöl

Το φυσικό πάρκο Karagöl βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη. Βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης Göynük, το πάρκο προσελκύει την προσοχή με τις μαγευτικές φυσικές ομορφιές του. Τα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο πάρκο είναι γεμάτα πεύκα και καταρράκτες. Είναι ένα ιδανικό μέρος για φωτογράφους της φύσης.

2. Νηπιαγωγείο Forest Walking Trail

Το Fidanlık Ormanı βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Σμύρνης και είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Ενώ απολαμβάνετε το περιβάλλον στο μονοπάτι μήκους 5 χιλιομέτρων, μπορείτε επίσης να ξεφύγετε από το θόρυβο της πόλης με τους ήχους των πουλιών.

3. Εθνικό Πάρκο Bozdağlar

Το Εθνικό Πάρκο Bozdağlar, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Σμύρνης, είναι ένα από τα αγαπημένα πάρκα των φυσιολατρών. Τα μονοπάτια πεζοπορίας στο πάρκο προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο με καταρράκτες, οροπέδια και δάση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κατασκήνωσης στο πάρκο.

4. Φυσικό Πάρκο Çamaltı Saltworks

Το φυσικό πάρκο Çamaltı Saltworks βρίσκεται γύρω από έναν υγρότοπο στον Κόλπο της Σμύρνης. Το πάρκο φημίζεται για τους φυσικούς του βιότοπους που φιλοξενούν διαφορετικά είδη πουλιών. Τα μονοπάτια πεζοπορίας προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το υπέροχο καταφύγιο πουλιών.

5. Φυσικό Πάρκο Sığacık Saltpan

Το φυσικό πάρκο Sığacık Saltworks βρίσκεται στην περιοχή Seferihisar της Σμύρνης. Το πάρκο φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του και φιλοξενεί διάφορα είδη πουλιών. Τα μονοπάτια πεζοπορίας προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να περάσουν χρόνο στη φύση με θέα στη θάλασσα.

6. Πεζοδρομία Kadifekale

Το Kadifekale είναι ένα από τα συμβολικά κτίρια της Σμύρνης και οι βόλτες που κάνετε σε αυτό το ιστορικό κάστρο προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Καθώς ανεβαίνετε στο κάστρο, η θέα της πόλης γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή. Αυτή η πίστα είναι μια ιδανική επιλογή για να παρατηρήσετε τη Σμύρνη από ψηλά.

7. Urla Wine Road

Το Urla Wine Trail, που βρίσκεται στην περιοχή Urla της Σμύρνης, σας επιτρέπει να περάσετε μέσα από αμπελώνες ενώ κάνετε πεζοπορία. Αυτή η πίστα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, που φημίζεται για την οινοπαραγωγή της.

8. Εθνικό Πάρκο Όρους Σπιλ

Το Εθνικό Πάρκο Spil Mountain είναι ένα φυσικό θαύμα που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη. Τα μονοπάτια πεζοπορίας στο πάρκο προσφέρουν μοναδική θέα για τους λάτρεις της φύσης. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να ανεβείτε στην κορυφή του βουνού Spil στο πάρκο.

Μονοπάτι πεζοπορίας Απόσταση Χαρακτηριστικά Karagöl Nature Park 60 km Καταρράκτες, πεύκα Νηπιαγωγείο Forest Walking Path Close Ήχοι πουλιών, μακριά από το θόρυβο της πόλης Εθνικό πάρκο Bozdağlar Northwest Waterfalls, ευκαιρία για κάμπινγκ στη φύση Çamaltı Tuzlasi Nature Park Καταφύγιο πουλιών κόλπος, υγρότοπος Sığlasarhi Sea Park , είδη πουλιών Kadifekale Πεζοδρομία Πεζοπορίας Κέντρο της Σμύρνης Θέα στην πόλη, ιστορικό μέρος Urla Wine Trail Urla Vineyards, παραγωγή κρασιού Εθνικό πάρκο Spil Mountain 70 km Μοναδική θέα, κορυφή του βουνού Spil

Αυτά τα μονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τη Σμύρνη προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία σε όσους θέλουν να περάσουν χρόνο σε επαφή με τη φύση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα μονοπάτια για να ξεφύγετε από το άγχος της πόλης και να απολαύσετε τις μαγευτικές φυσικές ομορφιές. Για ένα αξέχαστο ταξίδι στη φύση, τα περίχωρα της Σμύρνης είναι μόνο για εσάς!

Το πέρασμα Karabel είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές της Τουρκίας. Σε αυτό το πέρασμα περνώντας μέσα από ψηλούς λόφους, μοναδικά τοπία και ιστορικά μνημεία ενώνονται για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Το Karabel Pass βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά καλυμμένα με πράσινο. Με καταπράσινα δάση, κατάφυτες κοιλάδες και καταγάλανους ουρανούς, αυτός είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Κατά τις βόλτες σας εδώ, μπορείτε να ξεφύγετε από το άγχος αναπνέοντας τον καθαρό αέρα που συνοδεύεται από ήχους πουλιών.

 • Στην αρχή του ταξιδιού σας καλωσορίζει η μαγευτική θέα στον καταρράκτη Karabel. Αυτός ο εντυπωσιακός καταρράκτης είναι ιδανικός για όσους θέλουν να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να βρείτε ηρεμία με τους χώρους για πικνίκ και τις καθαρές τουαλέτες.
 • Μόλις φτάσετε στην κορυφή του περάσματος, σας περιμένει μια πανοραμική θέα. Από εδώ μπορείτε να δείτε την πόλη από ψηλά και να τραβήξετε αξέχαστες λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή σας. Τα καταπράσινα βουνά και οι γύρω λίμνες θα σας συναρπάσουν.
 • Τα μονοπάτια πεζοπορίας κατά μήκος του περάσματος σας συνοδεύουν ακριβώς στη μέση των φυσικών ομορφιών. Ένα από αυτά τα μονοπάτια προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή προς την κορυφή και θα προκαλέσει πιο έμπειρους πεζοπόρους.

Ιστορικά μνημεία

Το πέρασμα Karabel φημίζεται όχι μόνο για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για τα ιστορικά μνημεία του. Αυτή η περιοχή έχει φιλοξενήσει σημαντικούς πολιτισμούς στο παρελθόν και περιέχει τα απομεινάρια αυτών των πολιτισμών.

Ιστορικό Μνημείο Χρονολογία Περιγραφή Μνημείο Karabel π.Χ. Αυτό το αρχαίο μνημείο, που βρίσκεται στο πέρασμα Karabel του 6ου αιώνα, ανήκει στην περίοδο των Χετταίων. Τραβάει την προσοχή με τα μοναδικά ανάγλυφα και τις επιγραφές του. Κάστρο Asar Είναι δυνατόν να κατανοήσουμε τη στρατηγική σημασία της περιόδου από αυτό το κάστρο στο πέρασμα Karabel κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το κάστρο μαγεύει τους επισκέπτες με τα τείχη και τις κατασκευές του. Lagalb Forest B.C. Το δάσος Lagalb του 4ου αιώνα, ένα από τα παλαιότερα δάση της Τουρκίας, βρίσκεται στο πέρασμα Karabel. Μπορείτε να κάνετε περιπάτους στη φύση σε αυτό το δάσος και να δείτε ιστορικά ερείπια.

Το Karabel Pass είναι ένα ιδανικό μέρος τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους λάτρεις της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας εδώ, μπορείτε να απολαύσετε μοναδική θέα και να ακολουθήσετε τα ίχνη των αρχαίων πολιτισμών. Μπορείτε να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις στο Karabel Pass και να ζήσετε τη συναρπαστική ενότητα της φύσης και της ιστορίας.

Resources Canyon: Izmir’s Secret Paradise

Το Resources Canyon είναι ένας φυσικός σχηματισμός που συγκαταλέγεται στις φυσικές ομορφιές της Σμύρνης και αποκαλείται από πολλούς ανεξερεύνητους παράδεισους. Αυτό το φαράγγι φημίζεται για τη μαγευτική θέα και τον φυσικό πλούτο που είναι όνειρο των φυσιολατρών.

Φυσική ομορφιά

Το κύριο χαρακτηριστικό του Resources Canyon είναι ότι τα φυσικά νερά των πηγών ρέουν σε όλο το φαράγγι. Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταρράκτες, λίμνες και φυσικές πισίνες σχηματίστηκαν στο φαράγγι. Αυτή η εικαστική γιορτή γοητεύει τους επισκέπτες και τους κάνει να αισθάνονται τη δύναμη της φύσης.

Ο περίγυρος του φαραγγιού είναι καλυμμένος με καταπράσινα δέντρα και λουλούδια. Η πλούσια βλάστησή του προσφέρει μια τέλεια απόδραση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος της πόλης. Ένας περίπατος ή ένα πικνίκ κατά μήκος του φαραγγιού είναι ιδανικό για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά εδώ.

Φυσικές πισίνες και καταρράκτες

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Resources Canyon, μπορείτε να δροσιστείτε σε φυσικές πισίνες ή να απολαύσετε το κολύμπι στα δροσερά νερά των καταρρακτών. Οι λιμνούλες που βρίσκονται στο φαράγγι λειτουργούν ως φυσικές πισίνες και προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και γαλήνης στους επισκέπτες. Οι καταρράκτες μαγεύουν τους πάντες με τη δύναμη και το μεγαλείο του ρέοντος νερού.

Πεζοπορία και υπαίθρια αθλήματα

Το Resources Canyon προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις των σπορ καθώς και για τις φυσικές ομορφιές. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το φαράγγι, να κάνετε πεζοπορία και περιπάτους στη φύση. Είναι επίσης μια περιοχή όπου μπορούν να γίνουν extreme sports όπως ορειβασία και αναρρίχηση.

Διάφορα μονοπάτια εδώ προσφέρουν διαφορετικές επιλογές για όσους θέλουν να κάνουν πεζοπορία. Το Resources Canyon είναι μια τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να αναπνεύσουν στη φύση, να ξεφύγουν από το άγχος και να αθληθούν.

Εγκαταστάσεις και Διαμονή

Το Resources Canyon καλωσορίζει τους επισκέπτες του με τις πλούσιες φυσικές ομορφιές του καθώς και τις ευκαιρίες διαμονής. Τα γύρω ξενοδοχεία και οι χώροι κάμπινγκ προσφέρουν στους επισκέπτες μια άνετη επιλογή διαμονής. Αυτές οι εγκαταστάσεις προσφέρουν μια ήρεμη εμπειρία διαμονής, μακριά από τα πλήθη και ακριβώς στη μέση της φύσης.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη

Αν και το Springs Canyon είναι μια φυσική περιοχή που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο, η καλύτερη περίοδος είναι γνωστή ως καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πηγές νερού γίνονται πιο καθαρές και η φύση ξυπνά πλήρως. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η ιδανική εποχή για να συμμετέχετε σε θαλάσσιες δραστηριότητες και να απολαύσετε το φαράγγι.

συμπέρασμα

Το Resources Canyon είναι ένας κρυφός παράδεισος της Σμύρνης με τις φυσικές ομορφιές του και μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Είναι μια τέλεια απόδραση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη της πόλης και να απολαύσουν τη φύση. Είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της φύσης και προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.

Ομορφιές Αθλητικές ευκαιρίες Διαμονή Ημερομηνία επίσκεψης Καταρράκτες Πεζοπορία Ξενοδοχεία Καλοκαίρι Φυσικές πισίνες Ορειβασία Χώροι για κάμπινγκ Όλες τις εποχές Πράσινα δέντρα Αναρρίχηση

 • Το Resources Canyon είναι ένα υπέροχο φαράγγι που συγκαταλέγεται στις φυσικές ομορφιές της Σμύρνης.
 • Το φαράγγι φημίζεται για τις φυσικές πισίνες και τους καταρράκτες που προσφέρουν μια οπτική πανδαισία για τους λάτρεις της φύσης.
 • Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εδώ περιλαμβάνουν πεζοπορία, πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση.
 • Το Resources Canyon καλωσορίζει τους επισκέπτες του με τις εγκαταστάσεις διαμονής του και προσφέρει μια γαλήνια εμπειρία διαμονής.
 • Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι το καλοκαίρι, αλλά το φαράγγι είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Το Bostanlı Coastline είναι μια φυσική περιοχή και περιοχή αναψυχής που βρίσκεται σε μια από τις δημοφιλείς συνοικίες της Σμύρνης. Αυτή η περιοχή προσφέρει στους επισκέπτες έναν ήρεμο και ευχάριστο χρόνο με τα παραθαλάσσια μονοπάτια πεζοπορίας και τους χώρους εκδηλώσεων. Η ακτογραμμή Bostanlı είναι γνωστή για τον καθαρό αέρα της θάλασσας και την όμορφη θέα και έχει γίνει ένα μέρος που προτιμάται συχνά για ντόπιους και τουρίστες.

Χαρακτηριστικά της ακτογραμμής Bostanlı

Η ακτογραμμή Bostanlı έχει ένα μακρύ και επίπεδο μονοπάτι. Αυτό το μονοπάτι προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν έναν ευχάριστο περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Πάγκοι και τραπέζια πλαισιώνουν την παραλία, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να καθίσουν και να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα. Υπάρχουν επίσης χώροι που προορίζονται για δραστηριότητες όπως μονοπάτια ποδηλασίας και παγοδρόμια.

Το Bostanlı Coastline φιλοξενεί επίσης μια καθαρή και ασφαλή παραλία. Εκτός από την ηλιοθεραπεία στην παραλία, μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε θαλάσσια σπορ. Στην παραλία που ελέγχεται από τα συνεργεία του λιμενικού δίνεται σημασία στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Υπάρχουν πολλές περιοχές πρασίνου και παιδικές χαρές κατά μήκος της ακτογραμμής Bostanlı. Αυτές οι περιοχές αποτελούν ιδανικό σημείο συνάντησης για οικογένειες και παιδιά. Μπορείτε να κάνετε ένα πικνίκ, να παίξετε παιχνίδια με τα παιδιά σας και να περάσετε μια όμορφη μέρα. Επιπλέον, οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή διασφαλίζουν ότι όλοι περνούν ευχάριστα.

Όμορφη θέα στην ακτογραμμή Bostanlı

Η ακτογραμμή Bostanlı φημίζεται για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την υπέροχη θέα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας δίπλα στη θάλασσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ήλιο να δύει και να απαθανατίσετε αυτή τη ρομαντική στιγμή. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε βάρκες και γλάρους να πλέουν ανοιχτά. Καθώς κινείστε κατά μήκος της παραλίας, πολύχρωμα λουλούδια και δέντρα θα σας υποδεχτούν. Αυτή η όμορφη θέα σας χαρίζει ηρεμία και σας βοηθά να ανακουφίσετε το άγχος.

Εγκαταστάσεις και Υπηρεσίες Επισκεπτών

Το Bostanlı Coastline προσφέρει διάφορες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες στους επισκέπτες. Εστιατόρια και καφέ κατά μήκος της παραλίας προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δειπνήσουν με όμορφη θέα στη θάλασσα. Επιπλέον, οι καμπίνες και οι υπηρεσίες ντους στην παραλία είναι επίσης κατάλληλες για να έχετε άνετες παραθαλάσσιες διακοπές. Πάγκοι και τραπέζια κατά μήκος της ακτογραμμής καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών για ξεκούραση και πικνίκ.

Υπηρεσίες Εγκαταστάσεων Επισκεπτών

 • εστιατόρια
 • καφετέριες
 • παιδικές χαρές
 • χώρους για πικνίκ
 • ποδηλατόδρομοι
 • παγοδρόμιο
 • Υπηρεσία καμπίνας
 • χώρους ντους
 • ασφάλεια στην παραλία
 • καθαρές τουαλέτες
 • ενοικίαση ποδηλάτου
 • Πάρκινγκ

συμπέρασμα

Το Bostanlı Coastline είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές αναψυχής της Σμύρνης και προσφέρει στους επισκέπτες μια ήρεμη εμπειρία πεζοπορίας δίπλα στη θάλασσα. Έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων με την καθαρή παραλία, την όμορφη θέα και τις διάφορες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες που πραγματοποιούνται στην ακτογραμμή σας επιτρέπουν να περάσετε ευχάριστα. Το προτείνουμε σε όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν την ακτογραμμή Bostanlı και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Σμύρνης.

Το Şirince είναι ένα χωριό στην περιοχή Selçuk της Σμύρνης. Αυτή η διαδρομή, που συνδυάζει ιστορία και φυσικές ομορφιές, προσφέρει στους επισκέπτες της μια αξέχαστη εμπειρία. Με τις μοναδικές παραδόσεις και την υπέροχη θέα, η διαδρομή Şirince – Selçuk είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να εξερευνήσετε.

Ιστορικός Πλούτος

Η διαδρομή Şirince – Selçuk φιλοξενεί πολλά ιστορικά πλούτη που είναι πολύ ελκυστικά για τους λάτρεις της ιστορίας. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για επίσκεψη σε αυτή τη διαδρομή είναι η Αρχαία Πόλη της Εφέσου, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην αρχαιότητα. Η Αρχαία Πόλη της Εφέσου μαγεύει τους επισκέπτες της με τα σημαντικά ιστορικά της κτίρια όπως ο Ναός της Αρτέμιδος, η Βιβλιοθήκη του Κέλσου και το Μεγάλο Θέατρο. Επιπλέον, τα ιστορικά αρχοντικά και τα αναπαλαιωμένα ελληνικά σπίτια του Selçuk Şirince είναι από τα μέρη που πρέπει να δείτε.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Η διαδρομή Şirince – Selçuk, που προσελκύει την προσοχή όχι μόνο με τις ιστορικές αλλά και τις φυσικές της ομορφιές, προσφέρει στους επισκέπτες της γαλήνιες στιγμές. Όταν πάτε στο Şirince, θα γοητευτείτε από τη φύση και θα απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές σε περιοχές όπως ο καταρράκτης Şirince και το καταφύγιο πουλιών. Ο καταρράκτης Şirince είναι ένα μέρος που θα ηρεμήσει την ψυχή σας με τα δροσερά νερά, το πράσινο και τη σιωπή του. Το καταφύγιο πουλιών είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης και τους παρατηρητές πουλιών να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φυσικής ζωής.

Παραδόσεις και χειροτεχνίες

Το χωριό Şirince είναι ένα μέρος που φημίζεται για τις παραδόσεις και τις χειροτεχνίες του. Περιπλανώντας στα στενά δρομάκια του χωριού, μπορείτε να ανακαλύψετε την κομψή αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών και τα προϊόντα χειροτεχνίας. Ειδικά στο χωριό Şirince, το οποίο φημίζεται για την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά από τοπικούς παραγωγούς. Μπορείτε επίσης να κάνετε την επίσκεψή σας αξέχαστη αγοράζοντας χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα στο χωριό.

Τοπικές γεύσεις

Αν θέλετε να ανακαλύψετε την τοπική κουζίνα, η διαδρομή Şirince – Selçuk θα είναι η διαδρομή για εσάς. Τα εστιατόρια του χωριού προσφέρουν τις γεύσεις της παραδοσιακής τουρκικής κουζίνας. Συγκεκριμένα, πιάτα με βιολογικά λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούνται στο χωριό αφήνουν μια αξέχαστη γεύση στον ουρανίσκο των επισκεπτών. Στο Şirince, όπου η παραγωγή κρασιού είναι ευρέως διαδεδομένη, μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά κρασιά και να απολαύσετε το χωριό με την καρδιά σας.

Δεν υπάρχουν μέρη για επίσκεψη 1 Αρχαία πόλη Εφέσου 2 Selçuk Şirince 3 Καταρράκτης Şirince 4 Καταφύγιο πουλιών

 • ιστορικά κτίρια
 • Φυσική ομορφιά
 • Παραδόσεις και χειροτεχνίες
 • Τοπικές γεύσεις

Η διαδρομή Şiran – Selçuk προσφέρει μια αξέχαστη ευκαιρία ταξιδιού όπου η ιστορία, η φύση, οι παραδόσεις και οι γεύσεις ενώνονται. Αυτή η διαδρομή προτείνεται για όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν πολιτιστικά και φυσικά πλούτη. Το χωριό Şirince στην περιοχή Selçuk της Σμύρνης, διάσημο για τα εύφορα εδάφη του, υπόσχεται ένα ταξίδι γεμάτο μοναδικές εμπειρίες.

Διάσημη για τις φυσικές της ομορφιές, η Türkiye προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της κάθε εποχή. Μία από αυτές τις εμπειρίες είναι το οροπέδιο İçekli στην επαρχία Rize στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Προσφέρει αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες του με τη μαγευτική φύση και τις ποικίλες ευκαιρίες δραστηριότητας.

Ένας παράδεισος που θα σας συναρπάσει με τη φύση και την ατμόσφαιρά του

Το İçekli Plateau βρίσκεται στην περιοχή Kalkandere της επαρχίας Rize στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Βρίσκεται περίπου 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το οροπέδιο είναι ένας παράδεισος που θα σας συναρπάσει με τις μαγευτικές φυσικές ομορφιές και τον καθαρό αέρα του. Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο οροπέδιο İçekli και μπορείτε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι συνοδευόμενο από εξαιρετική θέα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πλούσια φύση και όμορφα λουλούδια

Όταν επισκεφτείτε το οροπέδιο İçekli, θα συναντήσετε μια καταπράσινη φύση που απλώνεται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Εδώ μπορείτε να κάνετε ήσυχους περιπάτους στη φύση και να οργανώσετε πικνίκ μέσα στη φύση. Κάθε γωνιά του οροπεδίου είναι διακοσμημένη με όμορφα λουλούδια. Ειδικά όταν πηγαίνετε στο οροπέδιο την άνοιξη, μπορείτε να συναντήσετε πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών.

Ευκαιρίες πεζοπορίας και κάμπινγκ

Το İçekli Plateau είναι επίσης ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Οι φυσικοί δρόμοι και τα μονοπάτια γύρω από το οροπέδιο προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα που σας περιβάλλει απολαμβάνοντας τη φύση. Υπάρχει και η δυνατότητα κατασκήνωσης στο οροπέδιο. Μπορείτε να περάσετε ευχάριστες στιγμές μόνοι σας με τη φύση γύρω από τη φωτιά σε χώρους κατασκήνωσης.

Τοπικές γεύσεις και φιλοξενία

Μια άλλη έκπληξη για όσους επισκέπτονται το Οροπέδιο İçekli είναι οι τοπικές λιχουδιές. Μπορείτε να δοκιμάσετε φρέσκα και νόστιμα γεύματα που παρασκευάζονται με βιολογικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο οροπέδιο. Θα πρέπει να δοκιμάσετε ιδιαίτερα το τοπικό τσάι Rize. Επιπλέον, η φιλοξενία των κατοίκων του οροπεδίου προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοπική κουλτούρα πιο κοντά με την εξυπηρέτηση των ντόπιων στους ξενώνες και τα σπίτια που μπορείτε να επιλέξετε για να μείνετε στο οροπέδιο.

Πως να πάω?

Ευκαιρίες Διαμονής

 • Μπορείτε να φτάσετε στο Kalkandere με λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη.
 • Μπορείτε να φτάσετε στο İçekli Plateau από το Kalkandere με μίνι λεωφορεία.
 • Μπορείτε επίσης να πάτε με το ιδιωτικό σας όχημα. Υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης.
 • Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους ξενώνες ή τα σπίτια για διαμονή στο οροπέδιο.
 • Πολλοί ξενώνες βρίσκονται κοντά στη φύση και προσφέρουν όμορφη θέα.
 • Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για κάμπινγκ.

συμπέρασμα

Το οροπέδιο İçekli είναι ο τέλειος προορισμός για να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές της Τουρκίας. Προσφέρει γαλήνιες στιγμές στους επισκέπτες του με την πλούσια βλάστηση, την καταπράσινη φύση και τον καθαρό αέρα. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, κάμπινγκ, να γευτείτε τοπικές λιχουδιές και να ζήσετε μια ήρεμη εμπειρία διαμονής ανάμεσα σε φιλόξενους ανθρώπους. Μπορείτε να γυρίσετε την επόμενη διαδρομή διακοπών σας εδώ για να ζήσετε την απόλαυση της συνάντησης με τη φύση στο οροπέδιο İçekli.

The Most Beautiful Trekking Trails Around Izmir, Karabel Pass: A Journey Through Unique Landscapes and Historical Monuments, Resources Canyon: The Hidden Paradise of Izmir, Bostanlı Coastline: A Peaceful Walking Experience by the Sea, Şirince – Selçuk Route: Ιστορικές και Φυσικές Ομορφιές Discover, Çiçekli Plateau: The Pleasure of Meeting Nature at the Top

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *