Στα χνάρια του ιστορικού και σύγχρονου αρχιτέκτονα στο Σίβας

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Στα χνάρια του ιστορικού και σύγχρονου αρχιτέκτονα στο Σίβας

Η Σίβας είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας. Είναι γνωστό για την πλούσια ιστορία και την εκπληκτική αρχιτεκτονική του. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προσκαλέσουμε να ανακαλύψετε αυτή τη μοναδική πόλη παρακολουθώντας την ιστορική και σύγχρονη αρχιτεκτονική του Σίβα.

Ιστορικοί χώροι

Ο Σίβας είναι ένας οικισμός με ιστορία χιλιάδων ετών. Ως εκ τούτου, είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορικούς χώρους. Το Κάστρο του Σίβα είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της πόλης. Χτισμένο από τους Σελτζούκους τον 12ο αιώνα, το κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Επιπλέον, το Sivas Madrasa, που βρίσκεται απέναντι από το Sivas Grand Hotel στην οδό Ατατούρκ, είναι ένα σημαντικό ιστορικό κτήριο που πρέπει να επισκεφθείτε.

Ένα άλλο σημαντικό ιστορικό μέρος είναι το Μεγάλο Τζαμί του Σίβα. Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα, είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα από την περίοδο των Σελτζούκων. Το τζαμί, που έχει μεγάλη αυλή, τραβάει την προσοχή με την αυθεντική πέτρινη κατασκευή και διακοσμήσεις. Επιπλέον, το Gök Madrasa, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τζαμί, είναι ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Επιπλέον, στον Σίβα υπάρχουν πολλά ιστορικά λουτρά. Ένα από αυτά, το Şifaiye Madrasa Bath, είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή που αντανακλά την αρχιτεκτονική της οθωμανικής περιόδου. Είναι ένα τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε με την ιστορική δομή και το ζεστό νερό του μπάνιου. Όταν έρθετε στο Σίβας, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τα ιστορικά μέρη και να ζήσετε την πλούσια ιστορία αυτής της πόλης.

Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

Η Σίβας είναι μια εντυπωσιακή πόλη που συνδυάζει παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική. Τα τελευταία χρόνια, τα μοντέρνα κτίρια της πόλης έχουν επίσης αρχίσει να τραβούν την προσοχή. Το Συνεδριακό Κέντρο Sivas, ένα από αυτά, είναι ένα κτίριο που αντανακλά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση. Αυτό το κέντρο, κατασκευασμένο από γυαλί, χάλυβα και σκυρόδεμα, φιλοξενεί διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις.

Επιπλέον, το Visitepe Covered Car Park, που βρίσκεται στην πλατεία Sivas Cumhuriyet, είναι ένα σημαντικό κτίριο που ξεχωρίζει με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Αυτός ο εσωτερικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσελκύει την προσοχή με τον περιβαλλοντικά συμβατό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητά του. Αυτός ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, που αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, επισκέπτεται πολύς κόσμος για να τραβήξει φωτογραφίες.

Διαφορετικότητα κουλτούρας

Ο Σίβας φημίζεται για τον πολιτιστικό του πλούτο καθώς και την ιστορική και σύγχρονη αρχιτεκτονική του. Το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τουρισμού Σίβας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη, είναι μια σημαντική εκδήλωση όπου οι ντόπιοι επιδεικνύουν την τέχνη, τη μουσική και τις παραδόσεις τους. Το φεστιβάλ προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του Σίβα.

Επίσης, υπάρχουν πολλά μουσεία στο Σίβας. Το Μουσείο Σίβας είναι ένα σημαντικό μουσείο που εκθέτει την ιστορία και το πολιτιστικό παρελθόν της πόλης. Επιπλέον, το Μουσείο Οικίας Ατατούρκ, που βρίσκεται στην οδό Ατατούρκ, ανοίγει για τους επισκέπτες ως μια ανακαινισμένη εκδοχή του σπιτιού όπου έμεινε στο Σίβας ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της Τουρκίας.

Τοποθεσία Ημερομηνία Αρχιτεκτονικό Στυλ Κάστρο Σίβας 12ος αιώνας Μεγάλο Τζαμί Σελτζούκων Σίβας 12ος αιώνας Σελτζούκ Γκόκ Μαντρέσα 13ος αιώνας Σελτζούκ Σιφαγιέ Μαντρέσα Λουτρό Οθωμανική περίοδο Οθωμανικό Συνεδριακό Κέντρο Σίβας Σήμερα Σύγχρονο

Η Σίβας είναι μια μοναδική πόλη με τον πολιτιστικό της πλούτο καθώς και την ιστορική και σύγχρονη αρχιτεκτονική της. Οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της πόλης ενώ επισκέπτονται τους ιστορικούς χώρους του Σίβα και εξερευνούν τα μοντέρνα κτίριά του. Επομένως, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη Σίβα, η ανίχνευση της ιστορικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Η Σίβας είναι μια πόλη γεμάτη από τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Τουρκίας. Ένας από αυτούς τους πλούτους είναι η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σίβα. Η Σίβας περιέχει πολύτιμες ιστορικές δομές καθώς έχει φιλοξενήσει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτά τα ιστορικά αντικείμενα και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο Σίβα και στη μεταφορά της στις μελλοντικές γενιές.

Εργασίες Συντήρησης και Αποκατάστασης

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έχουν μεγάλη σημασία προκειμένου να διατηρηθούν τα ιστορικά κτίρια στη Σίβα και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται για την αποτροπή της σήψης και καταστροφής ιστορικών κτιρίων. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης με βιώσιμο τρόπο, το κράτος, οι τοπικές κυβερνήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα πρέπει να συνεργαστούν.

Σήμερα, πολλά ιστορικά κτίρια στον Σίβα έχουν αναστηλωθεί και μετατραπεί σε τουριστικές περιοχές. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην καταστραφεί η ιστορική υφή κατά τις εργασίες αποκατάστασης. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρωτότυπα υλικά στις εργασίες αποκατάστασης και να διατηρηθεί η αρχική κατάσταση του ιστορικού κτηρίου. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό πιστοποιητικό αποκατάστασης για ιστορικά κτίρια και να επιθεωρηθεί από ειδικούς.

Δραστηριότητες Ευαισθητοποίησης και Κατάρτισης

Οι δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης έχουν μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στις μελλοντικές γενιές. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Σίβα θα πρέπει να ενημερώνονται για να αυξήσουν το ενδιαφέρον για ιστορικά κτίρια. Για το σκοπό αυτό μπορούν να οργανωθούν σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια. Επιπλέον, η ευαισθητοποίηση των νέων θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί με τη διοργάνωση μαθημάτων και δραστηριοτήτων που παρέχουν πληροφορίες για ιστορικά κτίρια στα σχολεία.

Είναι σημαντικό να αυξηθεί η ροή των επισκεπτών στα ιστορικά κτίρια προκειμένου να τα μεταβιβάσουν στις μελλοντικές γενιές. Ο τουριστικός τομέας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Προκειμένου να μεταφερθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σίβα στον τουρισμό, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες προβολής και να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε ιστορικά κτίρια. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προετοιμαστούν οδηγοί και φυλλάδια, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να ενημερωθούν για ιστορικά κτίρια.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Θα πρέπει να οργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Σίβα και τη διάδοσή της στις μελλοντικές γενιές. Αυτές οι εκδηλώσεις υποστηρίζουν τις προσπάθειες διατήρησης αυξάνοντας το ενδιαφέρον για ιστορικά κτίρια. Για παράδειγμα, μπορούν να οργανωθούν εκθέσεις φωτογραφίας ή συναυλίες για ιστορικά κτίρια και πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, οι ιστορικοί τόποι μπορούν να αναζωογονηθούν με τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις ή παραστάσεις χορού σε ιστορικά κτίρια.

Σημαντικά ιστορικά κτίρια της Σίβας Ιστορικό κτήριο Κατασκευαστική Ιστορία Σημασία Gök Madrasah 1271 Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική μαντρασά του Sivas Buruciye Madrasah 1217 Ένας από τους παλαιότερους μεντρεσέ στην Ανατολία Τεκεόν Τεκείνο Ένας σημαντικός τόπος λατρείας από τον 13ο αιώνα

Ο Σίβας έχει μεγάλες δυνατότητες με την αρχιτεκτονική του κληρονομιά. Πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις για την αξιοποίηση αυτού του δυναμικού και την προστασία των ιστορικών κτιρίων. Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σίβας μπορεί να μεταφερθεί στις μελλοντικές γενιές κάνοντας βήματα όπως εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Ωστόσο, αυτό απαιτεί συνεργασία και ευαισθησία από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σίβα είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας και του παγκόσμιου πολιτισμού και η προστασία της είναι δική μας ευθύνη.

Η Σίβας είναι μια από τις πιο εδραιωμένες και ιστορικές πόλεις της Τουρκίας. Υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία σε αυτή την πόλη, η οποία τραβάει την προσοχή με την ιστορική υφή και τον πολιτιστικό της πλούτο. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, ορισμένα από αυτά τα μέρη κινδύνευαν να καταρρεύσουν λόγω έλλειψης συντήρησης. Ευτυχώς, αυτά τα ιστορικά μέρη αναβίωσαν χάρη στις εργασίες αποκατάστασης που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Εδώ είναι τα ιστορικά μέρη που αναβίωσαν με τα έργα αποκατάστασης στο Σίβας:

1. Kale-i Shah

Ημερομηνία αποκατάστασης: Μάρτιος 2015

Το Kale-i Şah είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια στο Σίβας. Ωστόσο, με τα χρόνια έχει ερειπωθεί λόγω παραμέλησης. Με τις εργασίες αποκατάστασης που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2015, το Kale-i Şah ανέκτησε την παλιά του αίγλη. Κατά τη διαδικασία αποκατάστασης καθαρίστηκαν οι ιστορικές πέτρες στο κτίριο και συμπληρώθηκαν τα τμήματα που έλειπαν. Επιπλέον, η περιοχή γύρω από το κάστρο έχει οργανωθεί για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες.

2. Gök Madrasa

Ημερομηνία αποκατάστασης: Ιούνιος 2018

Το Gök Medrese είναι μια ιστορική μεντρεσέ που χτίστηκε το 1271. Με την πάροδο του χρόνου αντιμετώπισε τον κίνδυνο κατάρρευσης από παραμέληση. Χάρη στις εργασίες αποκατάστασης, το Gök Medrese έχει γίνει ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες. Κατά τη διαδικασία αποκατάστασης επισκευάστηκαν τα κατεστραμμένα μέρη του κτιρίου και ανανεώθηκε ο εξωτερικός χώρος. Επιπλέον, ο κήπος της madrasa διαμορφώθηκε έτσι ώστε οι επισκέπτες να περνούν ευχάριστα.

3. Οδός Ατατούρκ

Ημερομηνία αποκατάστασης: Οκτώβριος 2019

Η οδός Ατατούρκ είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα του Σίβα. Ωστόσο, με τα χρόνια έχει καταστεί άχρηστο λόγω έλλειψης συντήρησης της ασφάλτου και του οδοστρώματος. Με τις εργασίες αποκατάστασης που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019, η οδός Ατατούρκ απέκτησε μοντέρνα εμφάνιση. Ως αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης, ο δρόμος αναδιατάχθηκε και έγινε ασφαλέστερος χώρος για τους πεζούς. Επιπλέον, η ιστορική ατμόσφαιρα του Σίβα διατηρήθηκε με την αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων στο δρόμο.

4. Buruciye Madrasa

Ημερομηνία αποκατάστασης: Μάιος 2020

Η Buruciye Madrasah είναι μια σημαντική μαντρασά που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Έχει καταρρεύσει από παραμέληση για πολλά χρόνια. Με τις εργασίες αποκατάστασης που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020, το Buruciye Madrasa έχει ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Κατά τη διαδικασία αποκατάστασης, καθαρίστηκαν οι ιστορικές πέτρες στη μεντρεσά και συμπληρώθηκαν τα τμήματα που έλειπαν. Επιπλέον, η περιοχή γύρω από τη μεντρεσέ έχει οργανωθεί για να προσφέρει στους επισκέπτες μια πιο άνετη περιήγηση.

Τόπος αποκατάστασης Ημερομηνία αποκατάστασης Kale-i Şah Μάρτιος 2015 Gök Medrese Ιούνιος 2018 Atatürk Caddesi Οκτώβριος 2019 Buruciye Madrasa Μάιος 2020

 • Το Kale-i Şah είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια στο Σίβας.
 • Το Gök Medrese είναι μια ιστορική μεντρεσέ που χτίστηκε το 1271.
 • Η οδός Ατατούρκ είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα του Σίβα.
 • Η Buruciye Madrasah είναι μια σημαντική μαντρασά που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Η Σίβας προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία με τα ιστορικά της μέρη. Χάρη στις εργασίες αποκατάστασης, αυτοί οι χώροι αναβίωσαν και συνεισέφεραν σημαντικά στον τουρισμό. Μπορείτε να ανακαλύψετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης επισκεπτόμενοι αυτά τα ιστορικά μέρη στο Σίβας, που έχει γίνει κέντρο προσοχής τόσο για ντόπιους όσο και για ξένους τουρίστες.

Η Σίβας είναι μια πόλη που ξεχωρίζει με τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της Τουρκίας. Επομένως, υπάρχουν και σύγχρονα κτίρια που αντικατοπτρίζουν τα μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του Σίβα. Τα κτίρια του Σίβας εμπνευσμένα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική τραβούν την προσοχή τόσο με τα αισθητικά όσο και με τα λειτουργικά τους χαρακτηριστικά.

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Σίβας

Το Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Sivas, που ονομάζεται Πρώτο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, είναι ένα πρωτοποριακό κτίριο χτισμένο σε μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ. Ενώ αυτή η δομή αντικατοπτρίζει την ιστορική υφή του Σίβα, συνδυάζεται επίσης με επιτυχία με την προηγμένη τεχνολογική και σύγχρονη υποδομή του. Το εκθεσιακό κέντρο φιλοξενεί πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις και προσφέρει πολιτιστικό πόλο έλξης στους κατοίκους του Σίβα.

Δημαρχείο Σίβας

Μια άλλη δομή του Sivas εμπνευσμένη από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι το Δημαρχείο του Sivas. Αυτό το κτίριο έχει αισθητικό σχεδιασμό και προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά στο κέντρο της πόλης. Προσελκύει επίσης την προσοχή με τους εσωτερικούς χώρους και τους λειτουργικούς χώρους που είναι ειδικά διαμορφωμένοι για την εκτέλεση δημοτικών υπηρεσιών. Το δημαρχείο είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι νεωτερικότητας και ανάπτυξης του Σίβα.

Οδός Ατατούρκ

Η οδός Ατατούρκ είναι ένας σύγχρονος δρόμος που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Σίβα. Αυτός ο δρόμος προσθέτει κίνηση και ζωντάνια στην πόλη με τους μεγάλους χώρους περιπάτου και τα μοντέρνα καταστήματα. Επιπλέον, τα κτίρια που χτίστηκαν με μοντέρνα αρχιτεκτονική γύρω από το δρόμο συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Η οδός Ατατούρκ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε το σύγχρονο πρόσωπο του Σίβα.

Τάφος και Τζαμί της Εφέσου

Ο Τάφος και το Τζαμί της Εφέσου είναι ένα θρησκευτικό κτίριο χτισμένο σε μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ. Αυτό το τζαμί προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Σίβα. Με την πεπλατυσμένη οροφή και τα μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, ο Τάφος και το Τζαμί της Εφέσου έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει την προσοχή ντόπιων και ξένων τουριστών.

Building Style Έτος έναρξης Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Σίβας Μοντέρνο στυλ 2016 Κτήριο Δήμου Σίβας Μοντέρνο στυλ 2014 Οδός Ατατούρκ Μοντέρνο στυλ – Τάφος και Τζαμί Εφέσου Μοντέρνο στυλ 2019

 • Η Σίβας φιλοξενεί πολλά κτίρια εμπνευσμένα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
 • Το Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Sivas καταφέρνει να συνδυάσει μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία με την ιστορική υφή.
 • Το δημοτικό κτίριο Σίβας έχει μοντέρνα αισθητική και έχει σχεδιαστεί για την παροχή δημοτικών υπηρεσιών.
 • Η οδός Ατατούρκ είναι ένα από τα κέντρα έλξης του Σίβα με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα καταστήματα.
 • Ο Τάφος και το Τζαμί της Εφέσου είναι ένα θρησκευτικό κτίριο χτισμένο σε μοντέρνο αρχιτεκτονικό στυλ.

Γενικά, τα κτίρια του Σίβας εμπνευσμένα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική αντικατοπτρίζουν την ιστορία και τις παραδόσεις της πόλης, ενώ προσθέτουν καινοτομία και ζωντάνια στην πόλη. Αυτά τα μοντέρνα κτίρια προσελκύουν την προσοχή των ντόπιων και ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Σίβα και αυξάνουν τις τουριστικές δυνατότητες της πόλης. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική του Sivas προσφέρει μια εμπνευσμένη ατμόσφαιρα, μεταφέροντας την πόλη από το παρελθόν στο μέλλον.

Η Σίβας είναι μια πόλη με ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο που βρίσκεται στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας. Τα σπίτια της οθωμανικής περιόδου κατέχουν σημαντική θέση στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σίβα. Αυτά τα σπίτια έχουν μοναδικές λεπτομέρειες που φέρουν τα ίχνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εδώ είναι τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των σπιτιών του Σίβα από την οθωμανική περίοδο:

1. Ξύλινα Κτίρια

Τα σπίτια του Σίβα είναι γενικά χτισμένα από ξύλο. Το ξύλο προτιμήθηκε γιατί ήταν ένα υλικό που ήταν άφθονο εκείνη την εποχή και μπορούσε εύκολα να το επεξεργαστεί. Επιπλέον, οι ξύλινες κατασκευές παρέχουν ένα πιο δροσερό περιβάλλον κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Η ξυλουργική έρχεται στο προσκήνιο στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση αυτών των σπιτιών. Τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τα λεπτομερή κεντήματα δίνουν στα σπίτια μια αισθητική εμφάνιση.

2. Διώροφα Κτίρια

Τα σπίτια του Σίβα της οθωμανικής περιόδου είναι γενικά διώροφα. Αυτές οι κατασκευές εξυπηρετούν λειτουργίες όπως αχυρώνες και αποθήκες στον κάτω όροφο. Ο επάνω όροφος χρησιμοποιείται ως καθιστικό. Τα σπίτια Sivas προσφέρουν ένα ευρύχωρο σαλόνι με τα ψηλά ταβάνια και τα μεγάλα δωμάτια.

3. Αιχμηρές Στέγες

Οι στέγες των σπιτιών του Σίβα είναι γενικά μυτερές. Αυτός ο τύπος στέγης προτιμήθηκε για την πιο αποτελεσματική αποστράγγιση του νερού σε βροχερές κλιματικές συνθήκες. Επιπλέον, οι μυτερές στέγες προσθέτουν μια αισθητική εμφάνιση στα σπίτια. Ορισμένα σπίτια του Σίβα έχουν επίσης διακόσμηση στέγης.

4. Πέτρινα θεμέλια

Τα θεμέλια των σπιτιών του Σίβα είναι γενικά πέτρινα. Αυτά τα θεμέλια παρέχουν ανθεκτικότητα στη δομή. Τα πέτρινα θεμέλια βοηθούν επίσης στην προστασία της βάσης του σπιτιού από την υγρασία.

5. Πέτρινοι και Adobe Walls

Οι τοίχοι των σπιτιών του Σίβα είναι γενικά κατασκευασμένοι από μείγμα πέτρας και πλίθας. Η πέτρα και η πλίθα παρέχουν αντοχή και μονωτικές ιδιότητες στη δομή. Επιπλέον, αυτά τα δομικά υλικά παρέχουν μια αισθητική εμφάνιση στα σπίτια.

Χαρακτηριστικό Περιγραφή 1. Ξύλινες Κατασκευές Τα σπίτια του Σίβα είναι χτισμένα από ξύλο. 2. Διώροφα κτίρια Τα σπίτια του Σίβα είναι γενικά διώροφα. 3. Μυτερές στέγες Οι στέγες των σπιτιών του Σίβα είναι μυτερές. 4. Πέτρινα θεμέλια Τα θεμέλια των σπιτιών του Σίβα είναι πέτρινα. 5. Πέτρινοι και πλίθινοι τοίχοι Οι τοίχοι των σπιτιών του Σίβα είναι ένα μείγμα πέτρας και πλίθας.

 • Η ξυλουργική είναι στην πρώτη γραμμή στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση των σπιτιών Sivas.
 • Ο κάτω όροφος του σπιτιού συνήθως λειτουργεί ως αχυρώνα και αποθήκη.
 • Τα σπίτια του Σίβα έχουν ψηλά ταβάνια και μεγάλα δωμάτια.
 • Οι στέγες είναι μυτερές, κατάλληλες για βροχερές κλιματολογικές συνθήκες.
 • Τα δάπεδα των σπιτιών προστατεύονται από την υγρασία με πέτρινα θεμέλια.
 • Οι τοίχοι είναι μείγμα πέτρας και πλίθας και έχουν ιδιότητες αντοχής και μόνωσης.

Τα σπίτια του Σίβα από την Οθωμανική περίοδο είναι πολύτιμο μέρος του πολιτισμού μας. Αυτά τα σπίτια πρέπει να περάσουν στις επόμενες γενιές με τα χαρακτηριστικά τους που ρίχνουν φως στην ιστορία μας.

Η Σίβας είναι μια σημαντική πόλη που τραβάει την προσοχή με την ιστορική της υφή καθώς και μια από τις παλαιότερες κατοικημένες περιοχές της Τουρκίας. Ο Σίβας προσφέρει μια εικαστική πανδαισία στους επισκέπτες του με τα εντυπωσιακά και ιστορικά μέρη του. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τα ιστορικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε και να δείτε στο Σίβας.

Κάστρο Σίβας

Το Κάστρο του Σίβα, ένα από τα κτίσματα που αντικατοπτρίζει καλύτερα την ιστορική υφή του Σίβα, έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία που χρονολογείται από τη βυζαντινή περίοδο. Το κάστρο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χτίστηκε σε έναν ψηλό λόφο. Αυτό το κάστρο, το οποίο προσελκύει την προσοχή των τουριστών με τη βαθιά ριζωμένη ιστορία και τη συναρπαστική του θέα, διαθέτει επίσης ένα μουσείο με ιστορικά αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στο κάστρο και να παρακολουθήσετε την υπέροχη θέα της πόλης και να τραβήξετε φωτογραφίες.

Buruciye Madrasa

Το Buruciye Madrasa, μια άλλη ιστορική δομή της Σίβας, είναι ένα σημαντικό έργο από την περίοδο των Σελτζούκων. Η μεντρεσέ, η οποία τραβά την προσοχή με τη συναρπαστική αρχιτεκτονική της, χρησιμοποιήθηκε ως ένα από τα κέντρα εκπαίδευσης της περιόδου. Λειτουργώντας ως γκαλερί τέχνης σήμερα, το Buruciye Madrasa είναι ένα σημαντικό μέρος που προσελκύει την προσοχή των φιλότεχνων με την ιστορική του ατμόσφαιρα.

ουρανού μαντρέσες

Το Gök Madrasa, μια άλλη ιστορική αξία του Σίβα, είναι ένα σημαντικό κτήριο που χτίστηκε κατά την περίοδο των Σελτζούκων. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Gök Medrese είναι ότι είναι διακοσμημένο με πλακάκια. Στο παρελθόν, το madrasah, το οποίο χρησιμοποιούνταν στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ήταν το μέρος όπου διδάσκονταν οι μαθητές. Σήμερα συγκεντρώνει την προσοχή των επισκεπτών τόσο ως ιστορικό κτήριο όσο και καθώς φιλοξενεί εκδηλώσεις.

Οδός Ατατούρκ

Η οδός Ατατούρκ, ένας από τους δρόμους που αντικατοπτρίζει καλύτερα την ιστορική ατμόσφαιρα του Σίβα, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια, καταστήματα και καφετέριες στο δρόμο. Μπορείτε να περπατήσετε, να ψωνίσετε και να φτάσετε εύκολα σε ιστορικά μέρη σε αυτόν τον δρόμο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις διάσημες ιστορικές γεύσεις του Σίβα στα καφέ του δρόμου.

Κάστρο Koyulhisar

Το Κάστρο Koyulhisar, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα του Σίβα, μαγεύει τους επισκέπτες του με τις ιστορικές και φυσικές του ομορφιές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φυσικές ομορφιές της πόλης Koyulhisar και τα περίχωρά της από το λόφο όπου βρίσκεται το κάστρο. Μπορείτε επίσης να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τις ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής στο μουσείο που βρίσκεται στο κάστρο.

Μεγάλο Τζαμί και Νοσοκομείο Divriği

Το Μεγάλο Τζαμί Divriği και η Darüşşifa, που είναι στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια του Σίβα. Αυτό το κτίριο, που χτίστηκε την περίοδο των Σελτζούκων, σχεδιάστηκε με μεγάλη αρχιτεκτονική μαεστρία. Τα ξυλόγλυπτα και οι πέτρινες διακοσμήσεις μέσα στο Μεγάλο Τζαμί συναρπάζουν τους επισκέπτες. Η Darüşşifa, από την άλλη, υπηρετούσε στον χώρο της υγείας και ήταν ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της περιόδου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλούσια ιστορία του Σίβα επισκεπτόμενοι αυτά τα ιστορικά κτίρια.

Ιστορικά μέρη για να επισκεφθείτε και να δείτε στη Σίβας Όχι ιστορικό μέρος 1 Κάστρο του Σίβα 2 Μαντράσα Buruciye 3 Μαντρέσα Gök 4 Οδός Atatürk 5 Κάστρο Koyulhisar 6 Μεγάλο Τζαμί και Νοσοκομείο Divriği

 • Το Κάστρο του Σίβα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προσφέρει μια συναρπαστική θέα.
 • Το Buruciye Madrasa λειτουργεί ως γκαλερί τέχνης.
 • Το Gök Madrasa είναι ένα σημαντικό κτήριο διακοσμημένο με κεραμίδια.
 • Η οδός Ατατούρκ είναι ένας εμπορικός δρόμος που τραβάει την προσοχή με την ιστορική του ατμόσφαιρα.
 • Το Κάστρο Koyulhisar μαγεύει τους επισκέπτες με τη φυσική ομορφιά και την ιστορική του ατμόσφαιρα.
 • Το Μεγάλο Τζαμί Divriği και η Darüşşifa είναι σημαντικές ιστορικές κατασκευές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Σίβας είναι μια πόλη που γοητεύει τους επισκέπτες της με τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Κατά την εξερεύνηση του Σίβα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία της πόλης και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία επισκεπτόμενοι τα ιστορικά μέρη που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Στα χνάρια των ιστορικών και σύγχρονων αρχιτεκτόνων στο Σίβας, Διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στη Σίβα και μεταφορά της στις μελλοντικές γενιές, ιστορικά μέρη που αναζωογονήθηκαν με έργα αποκατάστασης στο Σίβας, κτίρια εμπνευσμένα από τη μοντέρνα αρχιτεκτονική στο Σίβας, Αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά από το Σίβας , History in Sivas Discovery of Places: Places to Visit and See

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *