Κορυφαία τουριστικά μέρη στο Puri

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Κορυφαία τουριστικά μέρη στο Puri

Το Πουρίν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία. Προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία με τις φυσικές ομορφιές, τους ιστορικούς χώρους και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε λεπτομερώς τα πιο δημοφιλή μέρη του Πουρίν.

Κάστρο Πουρίν

Το Κάστρο Purin είναι ένα ιστορικό κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτό το μεσαιωνικό κάστρο μαγεύει τους πάντες με τη μεγαλοπρέπειά του. Οι βεράντες όπου μπορείτε να δείτε τα ιστορικά αντικείμενα στο κάστρο και η θέα του κάστρου προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών. Επιπλέον, το μουσείο που βρίσκεται στο κάστρο αφηγείται στους επισκέπτες την ιστορία της περιοχής λεπτομερώς.

Μουσείο Πουρίν

Το Μουσείο Purin είναι ένα ιδανικό σημείο στάσης για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από εκθέματα που παρουσιάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Πουρίν. Τοπικά χειροτεχνήματα, παραδοσιακές φορεσιές και αρχαιολογικά ευρήματα είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του μουσείου. Επιπλέον, μεγάλη προσοχή προσελκύουν εκδηλώσεις και συναυλίες που γίνονται στον κήπο του μουσείου.

Παραλία Πουρίν

Ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσουν οι ταξιδιώτες στο Πουρίν είναι η παραλία Πουρίν. Με τα καθαρά νερά, την ψιλή άμμο και τη μαγευτική φυσική ομορφιά, η παραλία προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες στην παραλία όπως ηλιοθεραπεία, κολύμπι και καταδύσεις. Επιπλέον, εστιατόρια και καφέ που βρίσκονται στην παραλία προσφέρουν στους επισκέπτες νόστιμα θαλασσινά.

Φυσικό Πάρκο Πουρίν

Το φυσικό πάρκο Purin είναι ένας άλλος τουριστικός προορισμός διάσημος για τη φυσική του ομορφιά. Τα μονοπάτια πεζοπορίας και οι χώροι για πικνίκ στο πάρκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης. Επιπλέον, οι λίμνες και τα διάφορα είδη βλάστησης στο πάρκο είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για παρατηρητές πουλιών. Το φυσικό πάρκο Purin είναι μια τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μια ήσυχη απόδραση στη φύση.

Ιστορικό Παζάρι Πουρίν

Το Purin Historical Bazaar είναι ένα ιδανικό μέρος για τους επισκέπτες που θέλουν να ψωνίσουν και να γευτούν τοπικές λιχουδιές στην πόλη. Στο παζάρι προσφέρονται στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα χειροτεχνίας, χαλιά, κοσμήματα και τοπικές λιχουδιές. Επιπλέον, τα εστιατόρια και τα καφέ στο παζάρι προσφέρουν μοναδικές γεύσεις τοπικής κουζίνας. Η Ιστορική Αγορά του Πουρίν είναι το ιδανικό μέρος για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον τοπικό πολιτισμό και να ψωνίσουν.

Όπερα του Πουρίν

Η Όπερα του Πούριν είναι ένα εξαιρετικό μέρος για όσους ενδιαφέρονται για την κλασική και σύγχρονη τέχνη. Το κτίριο γοητεύει τους επισκέπτες με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη νύχτα στο κτίριο, όπου πραγματοποιούνται διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως όπερα, μπαλέτο και συναυλίες. Επιπλέον, τα εστιατόρια και τα καφέ γύρω από το κτίριο προσφέρουν στους επισκέπτες ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Τοποθεσία Περιγραφή Κάστρο Purin Ένα ιστορικό κάστρο από τη μεσαιωνική περίοδο Μουσείο Purin Ένα μουσείο που παρουσιάζει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Purin Παραλία Purin Μια παραλία γνωστή για τα καθαρά νερά και την ψιλή άμμο Purin Nature Park Ένα πάρκο διάσημο για τις φυσικές του ομορφιές Purin Historical Bazaar Traditional χειροτεχνίες και τοπικές λιχουδιές Purin Opera House Ένα κτίριο όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κλασικής και σύγχρονης τέχνης

Σας προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο για να επισκεφθείτε τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Πουρίν. Αυτά τα μέρη θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις και θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του Πουρίν.

Το Pamukkale και η Ιεράπολη είναι μια μοναδική περιοχή που συγκεντρώνει τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές της Τουρκίας. Η λέξη Pamukkale σημαίνει «βαμβακερό κάστρο» στα τουρκικά και αναφέρεται στις λευκές βεράντες από τραβερτίνη αυτής της περιοχής. Η Ιεράπολη είναι πόλη που ιδρύθηκε κατά την Αρχαία Ρωμαϊκή περίοδο. Όταν συνδυάζονται, το Pamukkale και η Ιεράπολη παρουσιάζουν ένα θαύμα που εκπλήσσει και καταπλήσσει τους επισκέπτες του.

Φυσική ομορφιά: Βεράντες από τραβερτίνη

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Pamukkale είναι οι λευκές βεράντες από τραβερτίνη. Αυτές οι ταράτσες είναι ένα φυσικό φαινόμενο που έχει διαμορφωθεί με την πάροδο των αιώνων. Το ζεστό νερό από υδροθερμικές πηγές μεταφέρει μέταλλα που περιέχουν ανθρακικό ασβέστιο και αυτά τα μέταλλα συσσωρεύονται στις βεράντες με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας μια λευκή εμφάνιση. Αυτές οι λευκές βεράντες μοιάζουν με ένα στρώμα βαμβακιού, και γι’ αυτό η περιοχή αυτή ονομάζεται Pamukkale. Ακόμη και η θέα των βεράντες από απόσταση είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περπατήσουν ελεύθερα στις βεράντες και να κολυμπήσουν σε πισίνες με μεταλλικό ζεστό νερό.

Ιστορικός πλούτος: Αρχαία πόλη της Ιεράπολης

Η Ιεράπολη είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Pamukkale. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η πόλη αυτή, που ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα, είχε μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Ιεράπολη, που έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο υγείας και θεραπείας στην αρχαιότητα. Ειδικά οι βεράντες από τραβερτίνη πιστεύεται ότι είναι θεραπευτικές και οι άνθρωποι έρχονταν σε αυτή την περιοχή για να βρουν θεραπεία. Στην Ιεράπολη υπάρχουν διάφορα αρχαία ερείπια, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι το αρχαίο θέατρο, τα λουτρά, οι δρόμοι και οι ναοί. Αυτά τα αρχαία ερείπια προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την καθημερινή ζωή και τον ρωμαϊκό πολιτισμό στο παρελθόν.

Ζωγραφική Pamukkale και Hierapolis

Pamukkale Hierapolis Φυσική ομορφιά Ιστορική σημασία Βεράντες από τραβερτίνη Αρχαία ερείπια Θαυματουργή θέα περίοδος Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Πισίνες με ζεστό νερό Θέατρο, λουτρά, ναοί

Το Παμούκαλε και η Ιεράπολη είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας. Χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται αυτή την περιοχή κάθε χρόνο. Φημίζεται όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά ερείπια, αλλά και για τις ιαματικές πισίνες με ζεστό νερό. Το Pamukkale και η Ιεράπολη προσφέρουν μια τέλεια αρμονία φυσικών και ιστορικών στοιχείων και προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Η Καππαδοκία είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και μυστηριώδεις περιοχές της Τουρκίας. Αυτό το μοναδικό μέρος φημίζεται για τους παραμυθένιους σχηματισμούς καμινάδας και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν βαθιά στην ιστορία. Για να ανακαλύψετε τις μυστηριώδεις ομορφιές της Καππαδοκίας, μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά διαφορετικά σημεία όπως υπόγειες πόλεις, βραχώδεις εκκλησίες, κοιλάδες και μουσεία.

Καμινάδες νεράιδων

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Καππαδοκίας είναι οι βραχώδεις σχηματισμοί που ονομάζονται νεράιδες καμινάδες. Αυτοί οι ενδιαφέροντες σχηματισμοί σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα ηφαιστειακών δραστηριοτήτων για χιλιάδες χρόνια. Τα στρώματα μαλακού τάφρου που διαβρώθηκαν από τον άνεμο και το νερό πήραν το σχήμα κάθετων στηλών, κώνων και θόλων με την πάροδο του χρόνου. Οι νεράιδες καμινάδες της περιοχής μαγεύουν τους επισκέπτες με τα ενδιαφέροντα σχήματα και τα χρώματά τους.

 • Uçhisar Fairy Chimneys: Το Uçhisar, η ψηλότερη νεράιδα καμινάδα στην Καππαδοκία, φημίζεται για την υπέροχη πανοραμική του θέα.
 • Göreme Fairy Chimneys: Το Göreme, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενεί πολλές εκκλησίες και μοναστήρια και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.
 • Zelve Fairy Chimneys: Το Zelve, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Καππαδοκίας, φημίζεται για τις νεραϊδοκαμινάδες και τις βραχώδεις εκκλησίες του.

Υπόγειες πόλεις

Οι υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αυτές οι πόλεις είναι υπόγεια καταφύγια που οι άνθρωποι έχτισαν για να προστατευτούν από τις εισβολές. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι υπόγειες πόλεις Derinkuyu και Kaymaklı. Αυτές οι πόλεις έχουν πολλές διαφορετικές δομές, όπως αμυντικά συστήματα, πηγάδια νερού, κουζίνες και θρησκευτικούς χώρους. Οι επισκέπτες κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν εξερευνώντας αυτές τις υπόγειες πόλεις.

Εκκλησίες βράχου

Η Καππαδοκία έχει επίσης εντυπωσιακές βραχώδεις εκκλησίες. Αυτές οι εκκλησίες συνέβαλαν σημαντικά στην ιστορία του Χριστιανισμού και στην πνευματική δομή της περιοχής. Μερικές από τις εκκλησίες που είναι διακοσμημένες με τοιχογραφίες διατηρούν τα αρχικά τους σχήματα μέχρι σήμερα. Το Υπαίθριο Μουσείο Göreme είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στην Καππαδοκία και περιλαμβάνει δεκάδες εκκλησίες. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν αυτές τις εκκλησίες και να απολαύσουν τη θρησκευτική και ιστορική τους ατμόσφαιρα.

κοιλάδες

Οι κοιλάδες της Καππαδοκίας προσφέρουν επίσης συναρπαστικές φυσικές ομορφιές. Οι κοιλάδες Büyükçay, Kızılçukur, Güllüdere και İbrahimpaşa θαμπώνουν τους επισκέπτες με τους φυσικούς σχηματισμούς και την υπέροχη θέα τους. Μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από τις κοιλάδες κάνοντας πεζοπορία ή με άλογο και να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κρύβονται ανάμεσα στους ηφαιστειογενείς βράχους.

μουσεία

Υπάρχουν πολλά μουσεία για επίσκεψη στην Καππαδοκία. Το Υπαίθριο Μουσείο Göreme είναι το πιο δημοφιλές μουσείο της περιοχής και είναι μια περιοχή όπου διατηρούνται ιστορικές βραχώδεις εκκλησίες. Υπάρχουν επίσης άλλα σημαντικά πολιτιστικά σημεία, όπως το Πολεμικό Μουσείο Καππαδοκίας Καλλίπολης, το Υπαίθριο Μουσείο Zelve Cappadocia και το Μουσείο Νεβσεχίρ. Αυτά τα μουσεία περιέχουν πολλά πολύτιμα έργα και εκθέσεις που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Όνομα Μουσείου Τοποθεσία Ώρες λειτουργίας Υπαίθριο Μουσείο Göreme Göreme, Nevşehir 09:00 – 19:00 Cappadocia Gallipoli Museum Çavuşin, Avanos 08:00 – 17:00 Zelve Cappadocia Open Air Museum Zelve, Avanos 08:30 – 19:30 Μουσείο Neşehir Neşehir Κέντρο 08:30 – 17:00

Γενικά, οι μυστηριώδεις ομορφιές της Καππαδοκίας προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτό το μαγικό μέρος είναι από εκείνες τις σπάνιες περιοχές όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση ενώνονται και μόλις το επισκεφτείτε, θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες και τουριστικές πόλεις της Τουρκίας. Η Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μέρη, επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη για επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη:

1. Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία είναι ένα από τα συμβολικά κτίρια της Κωνσταντινούπολης και έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Η Αγία Σοφία, που χτίστηκε για πρώτη φορά από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, μετατράπηκε αργότερα σε τζαμί και πήρε τη σημερινή της μορφή. Υπάρχουν πολλά ιστορικά αντικείμενα μέσα και η αρχιτεκτονική του είναι αρκετά εντυπωσιακή.

2. Παλάτι Τοπ Καπί

Το παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα παλάτι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Στο εσωτερικό του παλατιού υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα και αντικείμενα της εποχής. Οι κήποι του παλατιού είναι επίσης πολύ όμορφοι και αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

3. Μεγάλο Παζάρι

Το Μεγάλο Παζάρι είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο παζάρι στην Κωνσταντινούπολη. Προσελκύει πολλούς τουρίστες με την ιστορική υφή και τη συναρπαστική ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πολλά καταστήματα στο εσωτερικό και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μοναδικά αναμνηστικά. Υπάρχουν επίσης πλανόδιοι πωλητές γύρω από το Μεγάλο Παζάρι και οι διαπραγματεύσεις είναι αρκετά συνηθισμένες εδώ.

4. Τζαμί Σουλταναχμέτ

Το Τζαμί Σουλταναχμέτ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά τζαμιά της Κωνσταντινούπολης. Είναι επίσης γνωστό ως «Μπλε Τζαμί» επειδή είναι διακοσμημένο με Μπλε Ψηφιδωτά. Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη από τουρίστες και έχει αρχιτεκτονική που ξεχωρίζει με τους τρούλους του. Υπάρχει επίσης μια όμορφη αυλή στον κήπο του τζαμιού.

5. Πύργος Γαλατά

Ο Πύργος του Γαλατά είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην Κωνσταντινούπολη και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα για τους ανθρώπους να σκαρφαλώνουν στην κορυφή ενός ιστορικού πύργου και να παρακολουθούν την εκπληκτική θέα της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα γύρω από τον πύργο.

6. Μπουγιουκάδα

Η Büyükada είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη. Στο νησί δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων και είναι δυνατή η οδήγηση με ποδήλατο ή άμαξα. Είναι ένα μέρος που προτιμούν οι τουρίστες με τις φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά σπίτια και την ήρεμη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες στο νησί.

7. Οδός Istiklal

Η οδός Istiklal είναι ένας από τους πιο διάσημους και πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ κατά μήκος του δρόμου. Επίσης, η πλατεία Ταξίμ βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Η οδός Istiklal αντιπροσωπεύει το σύγχρονο και ζωντανό πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης.

8. Παλάτι Ντολμάμπαχτσε

Το παλάτι Dolmabahçe είναι ένα παλάτι που χρησιμοποιήθηκε στις τελευταίες περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά δωμάτια και ένας υπέροχος κήπος στο παλάτι. Υπάρχει επίσης μια βεράντα μπροστά από το παλάτι όπου μπορείτε να δείτε την υπέροχη θέα στο Βόσπορο.

Περιγραφή Τοποθεσίας Η Αγία Σοφία είναι ένα από τα συμβολικά κτίρια της Κωνσταντινούπολης και έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Το παλάτι Τοπ Καπί είναι ένα παλάτι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το Grand Bazaar είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο παζάρι στην Κωνσταντινούπολη. Το Τζαμί Σουλταναχμέτ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά τζαμιά της Κωνσταντινούπολης. Είναι επίσης γνωστό ως «Μπλε Τζαμί» επειδή είναι διακοσμημένο με Μπλε Ψηφιδωτά. Ο Πύργος του Γαλατά είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην Κωνσταντινούπολη και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Η Büyükada είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη. Η οδός Istiklal είναι ένας από τους πιο διάσημους και πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Το παλάτι Dolmabahçe είναι ένα παλάτι που χρησιμοποιήθηκε στις τελευταίες περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Αττάλεια είναι μια πόλη και ο τουριστικός παράδεισος που βρίσκεται στη νότια ακτή της Τουρκίας. Φημίζεται για την αρχαία ιστορία, τις μαγευτικές παραλίες και τη φυσική ομορφιά της. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τις παραδεισένιες γωνιές της Αττάλειας, του Kaş, του Kalkan και του Demre.

Φρύδι

Το Kaş είναι ένα από τα πιο όμορφα και ρομαντικά θέρετρα διακοπών στην Αττάλεια. Φημίζεται για τα συναρπαστικά γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές. Το Kaş είναι γνωστό για τα ιστορικά ερείπια, τις υποθαλάσσιες σπηλιές, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

 • Παραλία Kaputaş: Η παραλία Kaputaş, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο Kaş, είναι ένας παράδεισος με τη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά.
 • Κάστρο Kaş: Το Κάστρο Kaş, ένα ιστορικό κτήριο, έχει υπέροχη θέα. Επισκεπτόμενοι το κάστρο, μπορείτε να εξερευνήσετε την ιστορική υφή και να απολαύσετε μια όμορφη θέα.
 • Νησί Meis: Το ελληνικό νησί Meis, κοντά στο Kaş, είναι πολύ δημοφιλές για ημερήσιες εκδρομές. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στα δρομάκια και να ανακαλύψετε ιστορικές εκκλησίες και ψαρόβαρκες.

Ασπίδα

Το Kalkan είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα διακοπών στην Αττάλεια. Φημίζεται για τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα στενά δρομάκια και την τιρκουάζ θάλασσα. Το Καλκάν ξεχωρίζει επίσης με το μικρό ψαρολίμανο και τα ποιοτικά εστιατόρια.

 • Παραλία Πάταρα: Η παραλία Πάταρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Καλκάν, φημίζεται για την αμμώδη παραλία μήκους 20 χιλιομέτρων. Είναι επίσης γνωστή ως παραλία όπου φωλιάζουν οι θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta.
 • Φαράγγι Saklıkent: Βρίσκεται κοντά στο Kalkan, το Saklıkent Canyon είναι ένα ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να κάνουν περιπάτους στη φύση και θαλάσσιες δραστηριότητες. Μπορείτε να εξερευνήσετε καταρράκτες και φυσικές ομορφιές περπατώντας στο φαράγγι.
 • Ψαραγορά Καλκάν: Όταν πάτε στο Καλκάν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την ψαραγορά. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα θαλασσινά και να ετοιμάσετε ένα υπέροχο δείπνο.

Demre

Το Demre είναι ένας οικισμός που βρίσκεται στα δυτικά της Αττάλειας, διάσημος για τις ιστορικές και φυσικές του ομορφιές. Τραβάει την προσοχή με τα ερείπιά του από την αρχαία Λυκιακή περίοδο, την Αρχαία πόλη των Μύρων και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 • Αρχαίο Θέατρο Myra: Το αρχαίο θέατρο στο Demre είναι πολύ ενδιαφέρον με την ιστορική και πολιτιστική του σημασία. Ενώ εδώ παίζονται θεατρικές παραστάσεις, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το θέατρο και να εξερευνήσουν την ιστορική υφή.
 • Εκκλησία του Αγίου Νικολάου: Το Demre είναι γνωστό ως το μέρος όπου γεννήθηκε και έζησε ο Άγιος Νικόλαος. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι σημαντικό προσκυνηματικό κέντρο για τους χριστιανούς και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο.
 • Κέκοβα: Η Κέκοβα, κοντά στο Ντέμρε, φημίζεται για την τιρκουάζ θάλασσα και τα βυθισμένα ερείπια της πόλης. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη βυθισμένη πόλη και τις φυσικές ομορφιές κάνοντας μια περιήγηση με σκάφος εδώ.

Τοποθεσία Χαρακτηριστικά Kaş Υποβρύχιες σπηλιές και ιστορικά ερείπια Kalkan Τιρκουάζ θάλασσα και ψαραγορά Demre Ερείπια από την αρχαία Λυκιακή περίοδο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Το Kaş, το Kalkan και το Demre, οι παραδεισένιες γωνιές της Αττάλειας, προσφέρουν στους επισκέπτες έναν συναρπαστικό συνδυασμό φύσης και ιστορίας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αυτά τα υπέροχα μέρη στη λίστα σας για να ανακαλύψετε τις μοναδικές ομορφιές της Μεσογείου και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών!

Ιστορικό Κάστρο

Το Bodrum είναι ένα θέρετρο διακοπών στην επαρχία Muğla στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αυτή η γοητευτική πόλη φημίζεται για το ιστορικό της κάστρο. Το Κάστρο της Αλικαρνασσού είναι ένα κάστρο με ιστορία που χρονολογείται από την περίοδο της Αρχαίας Ελλάδας. Αυτό το κάστρο έχει μια εμφάνιση που προσελκύει και γοητεύει τους τουρίστες. Το Υποθαλάσσιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλικαρνασσού, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο, είναι γεμάτο με πλούσια ιστορικά αντικείμενα και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Μαγευτικές Παραλίες

Μια άλλη έκπληξη της Αλικαρνασσού είναι οι μαγευτικές παραλίες της. Το Bodrum έχει λευκές παραλίες, πεντακάθαρη θάλασσα και την τέλεια ατμόσφαιρα για να δροσιστείτε κάτω από τον ήλιο. Μερικές από τις δημοφιλείς παραλίες στο Bodrum είναι:

 • Παραλία Gümüşlük: Διάσημη για τη φυσική ομορφιά και την ήρεμη ατμόσφαιρά της, αυτή η παραλία μαγεύει με τη θέα στη θάλασσα.
 • Παραλία Bitez: Είναι ιδανική παραλία για όσους ενδιαφέρονται για θαλάσσια σπορ όπως η ιστιοπλοΐα και το σέρφινγκ.
 • Ortakent Yahşi Beach: Είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά με τη μεγάλη αμμώδη παραλία και τη ρηχή θάλασσα.
 • Παραλία Türkbükü: Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αλικαρνασσού και φημίζεται για τα πολυσύχναστα beach club της.

Ζωντανή νυχτερινή ζωή

Το Bodrum φιλοξενεί πολλούς χώρους διασκέδασης διάσημους για τη νυχτερινή ζωή του. Η μαρίνα της Αλικαρνασσού φημίζεται για τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ της. Τα νυχτερινά μαγαζιά, όπου παίζουν διάσημοι DJ από την Τουρκία και όλο τον κόσμο, φιλοξενούν διασκέδαση που διαρκεί μέχρι το πρωί. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους θέλουν να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή στο Bodrum.

Τραπέζι εκπλήξεων της Αλικαρνασσού

Κατηγορία Περιγραφή Ιστορικό Κάστρο Ένα ιστορικό κάστρο που χρονολογείται από την περίοδο της Αρχαίας Ελλάδας. Υπέροχες παραλίες Οι λευκές παραλίες της Αλικαρνασσού και η πεντακάθαρη θάλασσα. Ζωντανή νυχτερινή διασκέδαση σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ στη Μαρίνα της Αλικαρνασσού.

Τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη του Puri, του Pamukkale και της Ιεράπολης: Ένα φυσικό και ιστορικό θαύμα, οι μυστηριώδεις ομορφιές της Καππαδοκίας, τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη για επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, οι γωνιές του παραδείσου της Αττάλειας: Kaş, Kalkan, Demre, Εκπλήξεις της Αλικαρνασσού: Ιστορικές Κάστρο, μαγευτικές παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *