Ιστορικά κτήρια της Μούγλα: Αρχαίες πόλεις και ιστορική κληρονομιά

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Ιστορικά κτήρια της Μούγλα: Αρχαίες πόλεις και ιστορική κληρονομιά

Η Muğla είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου, στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας, διάσημη για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Σε αυτό το άρθρο, θα γνωρίσουμε πιο προσεκτικά τις αρχαίες πόλεις και την ιστορική κληρονομιά της Muğla και θα εξετάσουμε αυτές τις δομές.

Αρχαίες Πόλεις

Δεδομένου ότι η Muğla είναι μια περιοχή που έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας, προσελκύει επίσης την προσοχή με τις αρχαίες πόλεις της. Εξέχουσες μεταξύ αυτών των αρχαίων πόλεων είναι:

  • Έφεσος: Η Έφεσος, μια από τις πιο διάσημες αρχαίες πόλεις της Μούγλα, είναι γνωστή ως μεγάλη πόλη κατά την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο. Φημίζεται για τις υπέροχες κατασκευές του όπως ο Ναός της Αρτέμιδος, το Μεγάλο Θέατρο και η Βιβλιοθήκη του Κέλσου.
  • Στρατονίκεια: Βρίσκεται στη συνοικία Μήλα, η Στρατονίκεια είναι μια πόλη από τα αρχαία χρόνια. Περιλαμβάνει κατασκευές όπως αγορά, θέατρο και στάδιο.
  • Τελμησσός: Βρίσκεται στην περιοχή Fethiye, η Τελμησσός είναι μια σημαντική πόλη που φέρει ίχνη της αρχαίας περιόδου. Το θέατρο και οι σαρκοφάγοι είναι από τις κύριες ιστορικές κατασκευές εδώ.

Ιστορική κληρονομιά

Η ιστορική κληρονομιά της Muğla περιλαμβάνει δομές που βρίσκονται τόσο στις αρχαίες πόλεις όσο και στα κέντρα των πόλεων. Εδώ είναι μερικές ιστορικές κληρονομιές που πρέπει να δείτε στη Μούγλα:

Τοποθεσία Κτηρίου Περιγραφή Muğla Castle Muğla Center Το Κάστρο Muğla, ένα από τα συμβολικά κτίρια της Muğla, είναι γνωστό ως κάστρο της οθωμανικής περιόδου. Προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη, το κάστρο είναι ένα σημείο που επισκέπτονται συχνά τουρίστες. Rhodes Tower Bodrum Ο Πύργος της Ρόδου, γνωστός και ως Κάστρο της Αλικαρνασσού στην αρχαιότητα, έχει γίνει το σύμβολο της Αλικαρνασσού. Σήμερα χρησιμοποιείται ως ναυτικό μουσείο. Kaunos Ancient City Dalyan Το Kaunos Ancient City είναι μια σημαντική περιοχή οικισμού στο Dalyan. Φημίζεται για τις κατασκευές του όπως ο βράχος, το αρχαίο θέατρο και η Αγορά. Lagina Ancient City Yatağan Η αρχαία πόλη Lagina, που βρίσκεται στην περιοχή Yatağan, φημίζεται για τον ναό της Εκάτης. Μαγεύει τους επισκέπτες του με την υπέροχη αρχιτεκτονική του.

Υπάρχουν πολλές άλλες δομές ανάμεσα στην ιστορική κληρονομιά της Muğla. Αυτές οι δομές αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πολιτιστική συσσώρευση που μεταφέρεται από το παρελθόν στο παρόν.

συμπέρασμα

Η Muğla προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της με τις αρχαίες πόλεις και την ιστορική της κληρονομιά. Αρχαίες πόλεις όπως η Έφεσος, η Στρατονίκεια και η Τελμησσός μεταφέρουν τα ίχνη του παρελθόντος στο σήμερα. Επιπλέον, δομές όπως το Κάστρο Muğla, ο Πύργος της Ρόδου, η Αρχαία πόλη Kaunos και η Αρχαία πόλη Lagina είναι συναρπαστικά παραδείγματα ιστορικής κληρονομιάς. Η επίσκεψη σε αυτές τις κατασκευές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την ατμόσφαιρα της Muğla γεμάτη ιστορία και πολιτισμό.

Η αρχαία πόλη Myra είναι ένας ιστορικός οικισμός που βρίσκεται στην επαρχία Muğla της Τουρκίας. Αυτή η αρχαία πόλη ξεχωρίζει με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες. Αυτό το υπέροχο μέρος, το οποίο μπορεί να αφιερωθεί για ώρες για να εξεταστεί, έχει σημαντική ιστορική αξία με την ιστορία του να χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.

Ιστορική Σημασία

Τα Μύρα ήταν ένα σημαντικό κέντρο του Λυκιακού Πολιτισμού. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η πόλη, η οποία ήταν η πρωτεύουσα της Λυκιανής Συμμαχίας τον 5ο αιώνα, ήταν μια από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις της περιόδου. Ως ένα από τα μέρη όπου πολιτιστικές και εμπορικές δραστηριότητες λάμβαναν χώρα πιο έντονα κατά τη Λυκιακή περίοδο, τα Μύρα διατήρησαν τη σημασία τους σε όλη την ιστορία. Τα Μύρα, που βρίσκονται επίσης στη Λυκία Οδό, έχουν αποτελέσει σταθμό για πολλούς ταξιδιώτες.

Η αρχαία πόλη των Μύρων προσελκύει την προσοχή ιδιαίτερα με τους περίφημους λυκιακούς βραχώδεις τάφους της. Αυτοί οι βραχώδεις τάφοι χρησιμοποιήθηκαν ως κατασκευές όπου θάβονταν οι νεκροί στην αρχαιότητα. Αυτοί οι βραχώδεις τάφοι που βρίσκονται στα Μύρα είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό θαύμα και προσφέρουν στους επισκέπτες μια συναρπαστική θέα. Επιπλέον, δομές όπως αρχαία θέατρα, στάδια και λουτρά είναι άλλα στοιχεία που αυξάνουν την ιστορική σημασία της πόλης.

Ιστορικά ερείπια της αρχαίας πόλης των Μύρων

Τα ιστορικά ερείπια της Αρχαίας Πόλης των Μύρων αποτελούν σημαντικό ερευνητικό χώρο για τους αρχαιολόγους. Αυτά τα ερείπια παρέχουν σημαντικά στοιχεία για να κατανοήσουμε την ιστορία της πόλης και να αναβιώσουμε το παρελθόν της.

Ερείπια Περιγραφή Βραχώδεις Τάφοι Αυτοί οι τάφοι, λαξευμένοι σε στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια σχήματα, αποτελούν σημαντικό μέρος του πολιτισμού της Λυκίας. Αρχαίο Θέατρο Το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας περίπου 10.000 ατόμων, χρησιμοποιήθηκε για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. Στάδιο Το στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 30.000 θεατών, χρησιμοποιήθηκε για αγώνες μονομάχων και αγώνες στίβου. Η Διακοσμητική πισίνα είναι μια μεγάλη πισίνα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος συλλογής νερού. Βυζαντινή Εκκλησία Η εκκλησία, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ., είναι ένα από τα θρησκευτικά κτίρια της βυζαντινής περιόδου.

Η σημασία του από την άποψη του τουρισμού

Η αρχαία πόλη των Μύρων είναι ένα μεγάλο πόλο έλξης για τους τουρίστες. Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν βαθιά στην ιστορία εξερευνώντας αυτήν την αρχαία πόλη. Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα του Myra, τα ιστορικά ερείπια και η υπέροχη φυσική ομορφιά αφήνουν αξέχαστες αναμνήσεις στους επισκέπτες.

Η αρχαία πόλη των Μύρων, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο, είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία. Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες προτιμούν αυτό το μέρος για να μάθουν την ιστορία της πόλης και να δουν τα αρχαία ερείπια. Το νησί Κέκοβα, το οποίο φημίζεται και για την γειτνίασή του με τα Μύρα, είναι άλλο ένα μέρος που τραβάει την προσοχή των τουριστών.

  • Πώς να πάτε στην Αρχαία πόλη των Μύρων;

Η αρχαία πόλη Myra βρίσκεται στην περιοχή Demre της επαρχίας Muğla. Το Demre βρίσκεται περίπου 150 χλμ. από την Αττάλεια. Για να φτάσετε στο Demre, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιλογές όπως σιδηρόδρομος, λεωφορείο ή ιδιωτικό όχημα. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην Αρχαία πόλη Myra από το Demre οδικώς.

Η Αρχαία πόλη των Μύρων είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της ιστορίας και τους λάτρεις της αρχαιολογίας. Αυτή η αρχαία πόλη συμβάλλει τα μέγιστα στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας και είναι ένας υπέροχος προορισμός με χιλιάδες χρόνια ιστορίας.

Η αρχαία πόλη Labranda είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην επαρχία Muğla και φημίζεται για τα ιστορικά της κτίρια. Η Λαμπράντα, η οποία ήταν ένας σημαντικός οικισμός στην περιοχή της Καρίας στην αρχαιότητα, έχει γίνει τώρα ένα συναρπαστικό σημείο ανακάλυψης για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Ιστορικές καταβολές

Labranda Ancient City, π.Χ. Βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει ανοίξει για οικισμό από το 3000. Αυτή η αρχαία πόλη, που ιδρύθηκε από τους Κάρες, χρονολογείται από το π.Χ. Κατακτήθηκε από τους Λυδούς και τους Πέρσες σε διαφορετικές περιόδους τον 7ο αιώνα. Η Λαμπράντα, που γνώρισε διαφορετικές κυριαρχίες, απέκτησε μεγάλη σημασία κατά την ελληνιστική περίοδο και σημαντικά κτίρια χτίστηκαν κατά την περίοδο αυτή.

Υπέροχα ιστορικά κτίρια

Η αρχαία πόλη Labranda ξεχωρίζει ως ένα αξιόλογο μέρος με τις θαυμάσιες ιστορικές δομές της. Η πιο σημαντική από αυτές τις κατασκευές είναι ο Ναός της Αρτέμιδος στη Λαμπραούντα. Αυτός ο ναός είναι ένας σημαντικός ναός αφιερωμένος στην Άρτεμη στον αρχαίο κόσμο. Ο ναός αποτελείται από μια σειρά από κιονοστοιχίες αυλές που χτίστηκαν κατά την ελληνιστική περίοδο. Ο Ναός της Αρτέμιδος κερδίζει περισσότερη προσοχή από τις άλλες κατασκευές που χτίστηκαν γύρω του.

Μια άλλη σημαντική δομή της αρχαίας πόλης είναι η Αγορά. Η Αγορά ήταν κέντρο όπου διεξαγόταν το εμπόριο και αναπτύχθηκαν κοινωνικές σχέσεις στην αρχαία πόλη. Οι εμπορικές δραστηριότητες της περιόδου γίνονταν στην Αγορά, ένα από τα πιο πολυσύχναστα και ζωντανά μέρη της πόλης, ενώ στη Λαμπράντα υπάρχουν θέατρα, στοές και επιτύμβιες κατασκευές. Θέατρο, B.C. Χτίστηκε τον 2ο αιώνα και έχει συναρπαστική ακουστική. Η Στοά χρησιμοποιήθηκε ως ένα από τα κέντρα εμπορίου της πόλης. Οι επιτύμβιες κατασκευές στη Λαμπράντα στέκονται ακόμη ως οι τελευταίες κατοικίες των πλουσίων της αρχαίας πόλης.

Τα μυστικά της αρχαίας πόλης Labranda

Η αρχαία πόλη Labranda έχει μυστικά που προσελκύουν τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας. Ένα από αυτά τα μυστικά κρύβεται στις κατασκευές των τάφων. Οι ταφικές κατασκευές στην αρχαία πόλη είναι μνημεία που χτίστηκαν για να προστατεύουν τις ψυχές των νεκρών. Οι ταφικοί χώροι χτίστηκαν μόνο για πλούσιους και ευγενείς και περιέχουν νεκρά αντικείμενα και θησαυρούς από διαφορετικές περιόδους. Τα γλυπτά και τα ανάγλυφα τοίχων αυτών των επιτύμβιων κατασκευών δίνουν στοιχεία για την καλλιτεχνική κατανόηση εκείνης της περιόδου.

Ένα άλλο μυστικό της Αρχαίας Πόλης Labranda βρίσκεται στη μυστικιστική ατμόσφαιρα του Ναού της Αρτέμιδος. Ο Ναός της Αρτέμιδος, σε αντίθεση με άλλους ναούς της περιοχής της Καρίας, ιδρύθηκε σε δασική έκταση. Ο ναός είναι μέρος της λατρείας της Άρτεμης, η οποία έχει πολλές δοξασίες και ιερές τελετουργίες. Η φυσική ομορφιά και η ησυχία γύρω από το ναό δίνουν στους επισκέπτες μια μυστικιστική εμπειρία.

συμπέρασμα

Η αρχαία πόλη Labranda είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που διατηρεί ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Muğla. Προσελκύει τους λάτρεις της ιστορίας με τις υπέροχες ιστορικές δομές, τα μυστικά και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα. Αυτή η αρχαία πόλη προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν.

Το Bodrum είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της επαρχίας Muğla και φημίζεται για τα ιστορικά της κτίρια. Το κάστρο της Αλικαρνασσού είναι η πιο σημαντική από αυτές τις κατασκευές. Το Κάστρο της Αλικαρνασσού προσελκύει την προσοχή των ντόπιων και ξένων τουριστών με την ιστορική σημασία και την υπέροχη ομορφιά του.

Ημερομηνία

Το κάστρο της Αλικαρνασσού έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Το κάστρο, που έχει ιστορία που χρονολογείται από το 1200, έπαιξε σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα στην περιοχή της Καρίας. Στα μεταγενέστερα χρόνια χρησιμοποιήθηκε από τους Γενουάτες και τους Ιππότες της Ρόδου κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σταυροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε για αμυντικούς σκοπούς και χρησίμευσε ως φυλακή για ένα διάστημα τον 19ο αιώνα. Το 1961, αποκαταστάθηκε ως Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλικαρνασσού και άνοιξε στον τουρισμό.

Δομή και Ιδιότητες

Η δομή του Κάστρου της Αλικαρνασσού είναι αρκετά εντυπωσιακή. Το κάστρο χτίστηκε δίπλα στη θάλασσα και τραβάει την προσοχή με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους και τους πύργους του. Το κάστρο, που έχει δύο κύριους πύργους και τρεις προμαχώνες, απλώνεται σε συνολική έκταση 7.500 τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν επίσης πολλά ιστορικά αντικείμενα και δομές μέσα στο κάστρο. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι έργα από την αρχαιότητα. Πολλά βυθισμένα πλοία και αντικείμενα εκτίθενται στο Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλικαρνασσού. Τα έργα αυτά ανήκουν στη Βυζαντινή, Ελληνιστική και Ρόδο περίοδο και αντικατοπτρίζουν την ιστορία του κάστρου.

Υπάρχει επίσης το Θέατρο του Κάστρου της Αλικαρνασσού μέσα στο κάστρο. Αυτό το τμήμα του θεάτρου βρίσκεται στα νότια του κάστρου και είναι επίσης γνωστό ως Αρχαίο Θέατρο της Αλικαρνασσού. Αυτό το θέατρο, που έχει εντυπωσιακή θέα στο κάστρο, χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Το Κάστρο της Αλικαρνασσού είναι ανοιχτό για επισκέπτες όλο το χρόνο. Μπορείτε να το επισκεφτείτε κάθε μέρα της εβδομάδας, από το πρωί έως το βράδυ. Υπάρχει είσοδος, αλλά οι φοιτητές λαμβάνουν έκπτωση. Επιπλέον, η επίσκεψη στο μουσείο εντός του κάστρου υπόκειται σε ξεχωριστή χρέωση.

Ημέρες Καθημερινές Σαββατοκύριακα Πρωί 09:00 – 12:30 09:00 – 12:30 Απόγευμα 13:30 – 19:00 13:30 – 19:00

συμπέρασμα

Το Κάστρο της Αλικαρνασσού είναι ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά κτίρια της Μούγλα. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του με το ιστορικό παρελθόν, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το μουσείο στο εσωτερικό του. Όλοι όσοι επισκέπτονται τη Muğla πρέπει οπωσδήποτε να δουν το Κάστρο της Αλικαρνασσού.

Η αρχαία πόλη Kaunos είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην περιοχή Dalyan της επαρχίας Muğla. Αυτός ο αρχαίος οικισμός, που βρίσκεται στις όχθες του Αιγαίου Πελάγους, φιλοξενεί σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά ερείπια. Το Kaunos βρίσκεται στη συμβολή των πολιτισμών της Λυκίας και της Καρίας.

Ημερομηνία

Η ιστορία της Αρχαίας Πόλης του Κάουνος χρονολογείται από το π.Χ. Χρονολογείται στον 10ο αιώνα. Οι πρώτοι άποικοι της πόλης ήταν οι Κάρες που ζούσαν στην περιοχή Muğla. Αργότερα, ο έλεγχος της πόλης πέρασε στο Βασίλειο της Λυκίας. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Αιχμαλωτισμένος από τους Πέρσες το 546, ο Κάουνος παρέμεινε υπό περσική κυριαρχία για λίγο. Ωστόσο, το B.C. Με την απώλεια της ισχύος της Περσικής Αυτοκρατορίας τον 4ο αιώνα, η πόλη ανέκτησε την ανεξαρτησία της.

Η Αρχαία Πόλη του Κάουνος έγινε σημαντικό εμπορικό κέντρο κατά την ελληνιστική περίοδο. Ειδικά το λιμάνι του οικισμού επέτρεπε το εμπόριο με διάφορα μέρη του κόσμου. Στο Κάουνο αυτή την περίοδο έζησε και ο Ερμίας, ο οποίος ήταν και μαθητής του διάσημου λόγιου Ιπποκράτη.

Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, ο Κάουνος συνέχισε τη σημασία του και χτίστηκαν πολλά κτίρια. Αυτές οι κατασκευές περιλαμβάνουν θέατρο, αγορά, λουτρά και μνημειακούς τάφους. Επιπλέον, ο Κάουνος άρχισε να ασπάζεται τον Χριστιανισμό τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Πολιτιστική και Αρχαιολογική Κληρονομιά

Ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Αρχαίας Πόλης του Κάουνος είναι το θέατρο. Το κτίριο έχει χωρητικότητα θεατών 5000 ατόμων και τα ερείπια του θεάτρου σώζονται ακόμη. Επιπλέον, τα ερείπια στον τύμβο πίσω από αυτό είναι μια σημαντική πηγή για όσους θέλουν να ερευνήσουν τον τρόπο ζωής των αρχαίων χρόνων.

Η αγορά που βρίσκεται στην Αρχαία Πόλη του Κάουνος χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο εμπορίου. Τα κτίρια γύρω από την Αγορά είναι καταστήματα και χώροι εργασίας που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Ο πιο διάσημος μνημειακός τάφος του Kaunos βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κανάλι Dalyan. Αυτός ο τάφος τραβάει την προσοχή με την αρχιτεκτονική του που συνδυάζει στυλ Λυκίας και Καρίας. Επιπλέον, τα θρησκευτικά κτίρια στην αρχαία πόλη αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέρη για να επισκεφτείτε

Η Αρχαία Πόλη του Κάουνος είναι ένα μεγάλο πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους λάτρεις της αρχαιολογίας. Το κέντρο επισκεπτών που βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο έχει αναλυτικές πληροφορίες για την αρχαία πόλη. Επιπλέον, απαιτείται ειδική άδεια για επίσκεψη στα κτίρια της πόλης.

Ακριβώς δίπλα στην αρχαία πόλη, υπάρχουν ο ποταμός Dalyan και το κανάλι Dalyan. Χάρη στις εκδρομές με σκάφος που προσφέρονται εδώ, μπορείτε να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη το ηλιοβασίλεμα συνοδευόμενη από όμορφη θέα. Επιπλέον, η παραλία Dalyan, που βρίσκεται απέναντι από την αρχαία πόλη, είναι ιδανική επιλογή για τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να δροσιστούν. Μπορεί επίσης να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε καρέτα καρέτα εδώ.

Συνοψίζοντας

Η αρχαία πόλη Kaunos είναι μια από τις σημαντικότερες ιστορικές κληρονομιές της Muğla. Αυτή η αρχαία πόλη, η οποία έχει ιστορία χιλιάδων ετών και φιλοξενεί πολλές κατασκευές, προσφέρει στους επισκέπτες μια συναρπαστική εμπειρία τόσο με τις ιστορικές όσο και με τις φυσικές ομορφιές της. Τα ανεξερεύνητα μυστικά του Kaunos και η ατμόσφαιρα συνυφασμένα με τη φύση προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η Φετιγιέ είναι γνωστή ως τουριστική πόλη με μοναδικές ομορφιές, που βρίσκεται στην επαρχία Muğla στη νοτιοδυτική Τουρκία. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτής της πόλης είναι οι βράχοι Fethiye. Διάσημοι για τη μοναδική φυσική ομορφιά τους, αυτοί οι τάφοι αποτελούν ένα συναρπαστικό πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιστορίας και τους τουρίστες.

Ιστορία και καταγωγή

Η ιστορία των τάφων βράχου Fethiye χρονολογείται από το B.C. Χρονολογείται στον 4ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η περιοχή Fethiye, η οποία ήταν μέρος του Πολιτισμού της Λυκίας, χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο οικισμού. Οι Λύκιοι προτιμούσαν να θάβουν τους νεκρούς τους σε ψηλούς βράχους με μνημειακούς τάφους.

Το Fethiye Rock Tombs είναι ένα σημαντικό ταφικό συγκρότημα που αποτελείται από διάσημους βραχώδεις τάφους. Αυτοί οι τάφοι είναι λαξευμένοι στην επιφάνεια του βράχου και είναι προϊόν μοναδικών αρχιτεκτονικών δεξιοτήτων. Ανήκουν γενικά στις ηγετικές οικογένειες του αρχαίου λαού της Λυκίας.

Αρχιτεκτονικά Χαρακτηριστικά Τάφων

Οι βράχοι Τάφοι Fethiye αποτελούνται από τρία κύρια μέρη: την είσοδο, τους ταφικούς θαλάμους και τον βωμό. Το τμήμα της εισόδου είναι ένας χώρος προσβάσιμος από σκάλες και διακοσμημένος με πέτρινες πόρτες. Οι ταφικοί θάλαμοι είναι διαφόρων μεγεθών και είναι διακοσμημένοι με σκαλιστές διακοσμήσεις και ανάγλυφα στους τοίχους. Ο βωμός έχει σημαντική θέση στον πολιτισμό της Λυκίας και είναι αφιερωμένος στις ψυχές των νεκρών.

Αυτοί οι βραχώδεις τάφοι αποτελούν ένδειξη των πεποιθήσεων του λαού της Λυκίας και του σεβασμού του προς τους νεκρούς του. Για τις εύπορες οικογένειες, οι τάφοι είναι μεγαλύτεροι και πιο περίτεχνοι. Στην κατασκευή τάφων χρησιμοποιήθηκαν κομμένες πέτρες και σαρκοφάγοι. Μερικοί τάφοι είναι διακοσμημένοι με διάφορα στολίδια, ενώ άλλοι με ανάγλυφες μορφές. Αυτά τα ανάγλυφα απεικονίζουν ζωή, μυθολογικές μορφές και θρησκευτικές σκηνές στην αρχαιότητα.

Η σημασία των τάφων βράχου Fethiye

Οι βράχοι Τάφοι Fethiye έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο με την αρχιτεκτονική τους ομορφιά, αλλά και από την άποψη της ιστορίας και του πολιτισμού. Οι τάφοι αυτοί είναι μνημεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη και τους οικισμούς του Λυκιακού Πολιτισμού. Μας επιτρέπει επίσης να κατανοήσουμε τα συστήματα πεποιθήσεων και τα τελετουργικά ταφής του λαού της Λυκίας.

Αυτοί οι βραχώδεις τάφοι είναι από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους τάφους στην Τουρκία. Με την αξία που δίνεται στην ιστορική τους σημασία, γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης και προστασίας των βράχων τάφων Fethiye.

Ροκ Τάφοι Fethiye Σήμερα

Οι Ροκ Τάφοι Fethiye έχουν γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Πολλοί τουρίστες προτιμούν το Fethiye για να επισκεφτούν αυτούς τους μοναδικούς τάφους. Η περιοχή όπου βρίσκονται οι τάφοι φημίζεται για τη μαγευτική φυσική της θέα και οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν εδώ και να ζήσουν μαζί ιστορικές και φυσικές ομορφιές.

Οχι. Όνομα Τύμβου Χρονολογία Κατασκευής 1 Τάφος Αμύντας Π.Χ. 4ος αιώνας 2 Βασιλικός Τάφος Τελμησσού π.Χ. 4ος αιώνας 3 Τάφος Yahya the Pucuk B.C. 4ος αιώνας 4 Τάφοι Κούνιας π.Χ. 5ος αιώνας

Επισκεπτόμενοι τους τάφους των βράχων Fethiye, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στην αρχαία περίοδο της Τουρκίας και στον πολιτισμό της Λυκίας. Αυτοί οι μοναδικοί τάφοι προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά.

  • Οι βράχοι των Φετιγιέ αποτελούν μέρος του Λυκιακού Πολιτισμού.
  • Οι τάφοι είναι λαξευμένοι στην επιφάνεια του βράχου και αποτελούν αρχιτεκτονικά σημαντικά έργα.
  • Ιστορία π.Χ Χρονολογείται στον 4ο αιώνα.
  • Οι βράχοι Fethiye είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους τάφους στην Τουρκία.
  • Αυτοί οι τάφοι επισκέπτονται τουρίστες σήμερα και αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στο Fethiye.

Οι τάφοι των βράχων Fethiye είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας με την υπέροχη φυσική ομορφιά, τη μοναδική αρχιτεκτονική και την ιστορική τους σημασία. Επισκεπτόμενοι αυτά τα μοναδικά έργα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίχνη του αρχαίου Πολιτισμού της Λυκίας και να ανακαλύψετε την ιστορία αυτών των συναρπαστικών τόπων.

Ιστορικά κτίρια της Μούγλα: Αρχαίες πόλεις και ιστορική κληρονομιά, Αρχαία πόλη Μύρα: Εξετάστε την ιστορική σημασία της αρχαίας πόλης Μύρα στη Μούγλα., Αρχαία πόλη Λαμπράντα: Ανακαλύψτε τα μυστικά της Αρχαίας πόλης Λαμπράντα, της υπέροχης ιστορικής δομής της Μούγλα., Κάστρο της Αλικαρνασσού: Ανακαλύψτε τις μοναδικές ομορφιές του Κάστρου της Αλικαρνασσού, ενός από τα πιο διάσημα ιστορικά κτίρια της Muğla., Kaunos Ancient City: Λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες για την ιστορική κληρονομιά της Muğla, Kaunos Ancient City., Fethiye Rock Tombs: Μάθετε την ιστορία του ιστορικού βράχου Fethiye Τάφοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *