Διάσημα ιστορικά κτίρια και μέρη στο Çorum

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Διάσημα ιστορικά κτίρια και μέρη στο Çorum

Το Çorum είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας, διάσημη για τις ιστορικές και πολιτιστικές της αξίες. Σε αυτή την πόλη, πολλά ιστορικά κτίρια και μέρη περιμένουν τους επισκέπτες τους. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τα διάσημα ιστορικά κτίρια και μέρη στο Çorum.Το Κάστρο Çorum, ένα από τα σύμβολα του Çorum, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Θεωρείται ότι το ιστορικό κάστρο χρονολογείται πριν από τον Χριστό. Κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάστρο, βρέθηκαν ερείπια της ρωμαϊκής περιόδου και αμυντική κατασκευή της βυζαντινής περιόδου. Το κάστρο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του διατηρώντας την ιστορική του ατμόσφαιρα.

 • Γύρω από το κάστρο υπάρχουν εστιατόρια και καφέ που συνάδουν με την ιστορική υφή.
 • Όταν ανεβείτε στην κορυφή του Κάστρου Çorum, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της πόλης.
 • Στο μουσείο μέσα στο κάστρο εκτίθενται αντικείμενα που ανήκουν στην ιστορία και τον πολιτισμό του Çorum.

Η Hattusa, που βρίσκεται στην περιοχή Boğazkale του Çorum, είναι διάσημη για την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Αυτή η αρχαία πόλη, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιστορίας.

 • Ο Μεγάλος Ναός, ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της Χαττούζα, είναι το πιο υπέροχο κτίσμα που χτίστηκε στο όνομα της θρησκείας των Χετταίων.
 • Η Πύλη των Λεόντων, διάσημη για τα υπόγεια περάσματα και τα συγκροτήματα δωματίων της, κοσμεί την είσοδο της αρχαίας πόλης.
 • Μια άλλη σημαντική δομή του Hattuşaş είναι η Yazılıkaya. Το Yazılıkaya είναι ένα συγκρότημα ναών από την περίοδο των Χετταίων και είναι διακοσμημένο με λαξευμένα σε βράχο ανάγλυφα.
 • Για να επισκεφθείτε τη Χατούσα, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το νεόκτιστο κέντρο επισκεπτών. Πληροφορίες για την αρχαία πόλη παρέχονται στο κέντρο επισκεπτών και οργανώνονται ξεναγήσεις με ξεναγούς.

Το Alacahöyük, που βρίσκεται στην περιοχή Alaca του Çorum, είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Ιστορία π.Χ Στον αρχαίο αυτό οικισμό υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια και νεκροταφεία που χρονολογούνται από το 4000 π.Χ.

 • Η πιο σημαντική κατασκευή στο Alacahöyük είναι οι Βασιλικοί Τάφοι, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Αυτοί οι τάφοι ανήκουν στους ηγεμόνες της αυτοκρατορίας των Χετταίων.
 • Επιπλέον, το Μουσείο Mound που βρίσκεται στο Alacahöyük είναι ένα μουσείο όπου εκτίθενται αντικείμενα από την περίοδο των Χετταίων. Εκτός από πολύτιμα αντικείμενα, το μουσείο διαθέτει επίσης πίνακες πληροφοριών που εξηγούν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
 • Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες, όπως περιοχές για πικνίκ και περιπάτους με οδηγό στη φύση γύρω από το Alacahöyük.

Το Karahöyük, που βρίσκεται στην περιοχή Osmancık του Çorum, είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς στην Ανατολία. Το Karahöyük, που χρησιμοποιείται ως οικισμός από την αρχαιότητα, έχει πλούσιο αρχαιολογικό και ιστορικό δυναμικό.

 • Κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Karahöyük, βρέθηκαν ερείπια από τη χεττιτική, τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο. Αυτά τα ερείπια έχουν μεγάλη σημασία για την κατανόηση της ιστορίας και της πολιτιστικής υφής της πόλης.
 • Το τζαμί Hamamözü, ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα του Karahöyük, ανήκει στην Οθωμανική περίοδο και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.
 • Επιπλέον, το Κάστρο Tepecik στο Karahöyük είναι μια άλλη κατασκευή που προσελκύει την προσοχή των λάτρεις της ιστορίας. Μπορείτε να έχετε πανοραμική θέα από το Κάστρο Tepecik.

συμπέρασμα

Το Çorum είναι μια πολύ πλούσια πόλη από άποψη ιστορίας και πολιτισμού. Ιστορικά κτίρια και μέρη όπως το Κάστρο Çorum, το Hattuşaş, το Alacahöyük και το Karahöyük είναι ιδανικά μέρη για επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Επισκεπτόμενοι αυτά τα μέρη, μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Çorum.

Το Çorum είναι μια πόλη με βαθιά ριζωμένη ιστορία που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Εκτός από το ότι είναι διάσημη για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο, αυτή η πόλη τραβάει την προσοχή και με τις μοναδικές φυσικές της ομορφιές. Μία από αυτές τις ομορφιές είναι το Κάστρο Çorum. Το Κάστρο Çorum θεωρείται ένα από τα σύμβολα της πόλης και μαγεύει τους επισκέπτες του με την υπέροχη θέα του.

Γενικές Πληροφορίες για το Κάστρο

Κάστρο Çorum, B.C. Είναι ένα κάστρο που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Χετταίων τον 3ο αιώνα. Κοντά στο κέντρο της πόλης, το κάστρο τραβάει την προσοχή με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του. Το κάστρο βρισκόταν υπό την επίδραση διαφόρων πολιτισμών και αναστηλώθηκε σε διαφορετικές περιόδους. Με αυτόν τον τρόπο, γεμίζει με μια πολυεπίπεδη ιστορία και πολιτισμό.

Δεδομένου ότι το κάστρο βρίσκεται σε ψηλό λόφο, φαίνεται από όλη την πόλη. Επομένως, όσοι θέλουν να ανέβουν στο κάστρο μπορεί να χρειαστούν μια κάπως δύσκολη βόλτα λόγω του ύψους του. Ωστόσο, όταν φτάσετε στο κάστρο, η θέα είναι αρκετά εντυπωσιακή για να σας κάνει να ξεχάσετε όλη σας την κούραση.

Αρχιτεκτονικά Χαρακτηριστικά του Κάστρου

Το μέγεθος και η αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική του Κάστρου Çorum εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Τα τείχη του κάστρου είναι κατασκευασμένα από χοντρούς λίθους και χτίστηκαν για λόγους προστασίας. Υπάρχουν σκάλες για να περπατήσετε στους τοίχους και να ανεβείτε στο κάστρο. Είναι επίσης δυνατό να εξερευνήσετε τα στενά δρομάκια μέσα στο κάστρο και να παρατηρήσετε την πόλη από τα τείχη.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα του κάστρου είναι το ιστορικό Τσορούμ Τζαμί που βρίσκεται μέσα στο κάστρο. Αυτό το τζαμί χτίστηκε κατά την αναστήλωση του κάστρου και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της πόλης. Η αρχιτεκτονική του τζαμιού Çorum φέρει ίχνη της οθωμανικής περιόδου. Οι επισκέπτες μπορούν να εκτιμήσουν την αυθεντική ξυλογλυπτική και διακοσμητικά μέσα στο τζαμί.

Υπέροχη θέα στο Κάστρο

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Κάστρου Çorum είναι η υπέροχη θέα του στην πόλη. Όταν ανεβείτε στο κάστρο, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη και την πεδιάδα Çorum από κάτω σαν καρτ ποστάλ. Ειδικά κατά τη δύση του ηλίου και την ανατολή, η θέα γίνεται μαγική.

Εκτός από τη θέα, αξιοσημείωτες είναι και οι φυσικές ομορφιές γύρω από το Κάστρο Çorum. Γύρω από το κάστρο υπάρχουν πολλά δέντρα και πράσινοι χώροι. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε, να κάνετε πικνίκ και να απολαύσετε τη φύση. Ταυτόχρονα, μπορείτε να περάσετε χρόνο σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα που συνοδεύεται από ήχους πουλιών.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Το Κάστρο Çorum είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που επισκέπτονται χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι τουρίστες κάθε χρόνο. Για να φτάσετε στο κάστρο, μπορείτε εύκολα να το φτάσετε από το κέντρο της πόλης με ταξί ή λεωφορείο. Υπάρχει επίσης υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου.

Η είσοδος στο κάστρο είναι δωρεάν και ανοιχτή επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, ενδέχεται να είναι κλειστό για επισκέπτες σε ορισμένες περιόδους λόγω εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης. Συνιστάται στους επισκέπτες να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Τουρισμού του Çorum για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες επίσκεψης.

Πληροφορίες επίσκεψης στο Κάστρο Çorum Ημέρα Ώρα έναρξης Ώρα κλεισίματος Δευτέρα 09:00 18:00 Τρίτη 09:00 18:00 Τετάρτη 09:00 18:00 Πέμπτη 09:00 18:00 Παρασκευή 09:00 12:00 Σάββατο 09:00 18: 00 Κυριακή 09:00 18:00

Το Κάστρο Çorum είναι ένα σημαντικό σύμβολο που αντανακλά την ιστορική και πολιτιστική υφή της πόλης του Çorum. Συναρπαστικό με τις ιστορικές και φυσικές του ομορφιές, αυτό το κάστρο προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του. Μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε από αυτό το υπέροχο κάστρο κατά την εξερεύνηση του Çorum.

Κάθε πόλη έχει κτίρια που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της. Αυτές οι δομές αφηγούνται μια ιστορία από το παρελθόν στο παρόν και αντικατοπτρίζουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης. Τα ιστορικά κτίρια σε φόρουμ αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος μιας πόλης και προσελκύουν την προσοχή των τουριστών. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στις ιστορικές δομές ενός φόρουμ και θα συζητήσουμε λεπτομερώς μερικές διάσημες δομές.

1. Ρωμαϊκός ναός

Ο Ρωμαϊκός Ναός είναι η πιο εντυπωσιακή δομή του φόρουμ. Χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και η κατασκευή του ξεκίνησε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό. Ο ναός εξυπηρετούσε τόσο θρησκευτικό όσο και πολιτικό σκοπό. Τραβώντας την προσοχή με τους ψηλούς κίονες και τις λεπτομερείς διακοσμήσεις, ο Ρωμαϊκός Ναός είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της αρχαίας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής.

2. Στήλη του Τραϊανού

Μία από τις πιο εντυπωσιακές δομές στο φόρουμ είναι η Στήλη του Τραϊανού. Αυτή η στήλη χτίστηκε για να τιμήσει τις νίκες του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τραϊανού. Υπάρχουν ανάγλυφα στη στήλη που απεικονίζουν τις εκστρατείες του Τραϊανού. Υπάρχει ένα άγαλμα στην κορυφή της στήλης. Η στήλη του Τραϊανού θεωρείται σύμβολο της δύναμης και του πλούτου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

3. Βασιλική Ιουλιανού

Η Βασιλική του Ιουλιανού ήταν ένα σημαντικό κτήριο όπου συζητούνταν νομικά ζητήματα κατά την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο. Αυτή η δομή βρίσκεται στη δυτική πλευρά του φόρουμ και καλύπτει μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Ως αποτέλεσμα των επιτυχών εργασιών αποκατάστασης, η βασιλική εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στους επισκέπτες σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά της βασιλικής είναι η υπέροχη αρχιτεκτονική της και οι τεράστιες τοιχογραφίες στην οροφή. Αυτές οι τοιχογραφίες απεικονίζουν μυθολογικές σκηνές από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο.

4. Ναός του Αδριανού

Ο ναός του Αδριανού είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια του φόρουμ και χτίστηκε τον 2ο αιώνα. Ο ναός χτίστηκε προς τιμή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Χτισμένος σε νεοκλασικό στυλ, ο ναός έχει μια εντυπωσιακή πρόσοψη και αποτελείται από τρεις μεγάλες καμάρες. Ο ναός, μαζί με άλλες κατασκευές γύρω του, αποτελούν το κεντρικό σημείο του φόρουμ.

5. Αψίδα Σεπτίμιου Σεβήρου

Η Αψίδα του Σεπίτμιου Σεβήρου είναι μια σημαντική κατασκευή που σηματοδοτεί την είσοδο στο φόρουμ. Αυτή η αψίδα, που χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, είναι σύμφωνη με την παράδοση των αψίδων του θριάμβου. Η αψίδα, που τραβά την προσοχή με τα τριγωνικά αετώματα και τη λεπτομερή διακόσμηση, απεικονίζει σημαντικές στιγμές από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο. Περνώντας την αψίδα, είναι δυνατό να βιώσετε μια αίσθηση ενσωμάτωσης με την ιστορία.

6. Αγορά φόρουμ

Το Forum Market είναι ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στη νότια πλευρά του φόρουμ. Αυτή η αγορά δείχνει στους επισκέπτες πώς γινόταν το εμπόριο στην αρχαία ρωμαϊκή εποχή. Η αγορά περιέχει κεραμικά, κοσμήματα, στολίδια και άλλα χειροτεχνήματα από την αρχαία περίοδο. Υπάρχουν επίσης διάφορα περίπτερα για φαγητό και ποτό. Το Forum Market προσελκύει την προσοχή των τουριστών που θέλουν να ψωνίσουν και να ζήσουν την εμπορική ατμόσφαιρα της αρχαίας περιόδου.

7. Μουσείο Φόρουμ

Το Μουσείο Φόρουμ είναι ένα μεγάλο μουσείο που καλύπτει ολόκληρο το φόρουμ. Σε αυτό το μουσείο εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα από το παρελθόν του φόρουμ. Αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν ως αποτέλεσμα αιώνων ανασκαφών ρίχνουν φως στην ιστορία του φόρουμ. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν γλυπτά, κεραμικά, επιγραφές και άλλα αντικείμενα από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο σε αυτό το μουσείο. Το Μουσείο Φόρουμ έχει γίνει ένας σημαντικός σταθμός για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Ιστορικά κτίρια του φόρουμ Όνομα κτηρίου Ημερομηνία κατασκευής Περιγραφή Ρωμαϊκός ναός Ένας ναός που χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό τον 2ο αιώνα μ.Χ. και ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχαίας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής Στήλη του Τραϊανού Μια στήλη διακοσμημένη με ανάγλυφα που απεικονίζουν τις νίκες του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τραϊανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Βασιλική Ιουλιανού 4 10ος αιώνας Κτίριο όπου συζητούνταν νομικά ζητήματα κατά την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο Ναός του Αδριανού 2ος αιώνας μ.Χ. Ναός που χτίστηκε προς τιμή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού Σεπτίμιου Σεβήρου Αψίδα 2ος αιώνας μ.Χ.Μια αψίδα που χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα του 19ου αιώνα Septimius Severus και απεικονίζει σημαντικές στιγμές Αγορά φόρουμ Ένα μέρος του υπάρχοντος φόρουμ Η αγορά όπου γινόταν το εμπόριο κατά την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο Μουσείο φόρουμ Ένα μέρος του υπάρχοντος φόρουμ Ένα μουσείο όπου αρχαιολογικά ευρήματα από το φόρουμ εκτίθενται παρελθόν

Τα ιστορικά κτίρια του φόρουμ σίγουρα αξίζει να τα δείτε για τους τουρίστες και τους λάτρεις της ιστορίας. Αυτές οι κατασκευές περιέχουν πολλές λεπτομέρειες από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο και ρίχνουν φως στην ιστορία της πόλης. Η επίσκεψη στο φόρουμ ακολουθώντας τα ίχνη του παρελθόντος δίνει στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία.

Το Çeştepe είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στη δυτική Τουρκία και περιέχει πολλά ερείπια από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο. Αυτή η σημαντική ιστορική τοποθεσία προσφέρει στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν.

ιστορία

Η ιστορία του Çeştepe χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Την περίοδο αυτή η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως ρωμαϊκός οικισμός και χτίστηκαν πολλά σημαντικά κτήρια. Το Çeştepe, ένα από τα σημαντικά κέντρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ανατολία, τράβηξε την προσοχή με τη στρατηγική του θέση και τους πλούσιους φυσικούς πόρους του.

ερείπια

Το Çeştepe προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν αρχιτεκτονικά παραδείγματα της περιόδου. Υπάρχουν πολλά ερείπια στην περιοχή. Μεταξύ αυτών είναι αρχαία θέατρα, λουτρά, ναοί και υδραγωγεία. Αυτά τα ερείπια δείχνουν πόσο προηγμένη ήταν η ρωμαϊκή περίοδος από άποψη αισθητικής και μηχανικής.

Τα αρχαία θέατρα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της πολιτιστικής ζωής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τα ερείπια του θεάτρου στο Çeştepe τραβούν την προσοχή με την τεράστια δομή τους. Τα αρχαία θέατρα, που φιλοξενούσαν χιλιάδες κόσμο εκείνη την εποχή, στέκουν ακόμα και σήμερα με τις εντυπωσιακές κατασκευές τους.

Άλλα ερείπια στο Çeştepe περιλαμβάνουν λουτρά. Τα λουτρά, μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές της αρχαίας ρωμαϊκής περιόδου, ήταν μέρος της καθημερινής ζωής της περιοχής. Τα ερείπια αποκαλύπτουν τη σύνθετη δομή και την πλούσια διακόσμηση των λουτρών.

Επιπλέον, τα ερείπια του ναού στο Çeştepe προσελκύουν μεγάλη προσοχή. Ναοί που αντανακλούν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της ρωμαϊκής περιόδου προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στα βάθη της ιστορίας.

Επίσκεψη

Το Çeştepe είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για τους λάτρεις της ιστορίας και τους λάτρεις της αρχαιολογίας. Αυτός ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να ανακαλύψει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Τουρκίας.

Διεύθυνση Çeştepe, Τουρκία Είσοδος Δωρεάν Ώρες εργασίας Καθημερινές: 09:00 – 17:00

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Çeştepe θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία σε αυτή την περιοχή, η οποία έχει μια συναρπαστική ατμόσφαιρα με τις φυσικές ομορφιές και την ιστορική της υφή. Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες ξεναγών στην περιοχή, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα ιστορικά κτίρια.

συμπέρασμα

Το Çeştepe είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος όπου εκτίθενται ερείπια από την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο. Κατασκευές όπως θέατρα, λουτρά, ναοί και υδραγωγεία αντικατοπτρίζουν τον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό πλούτο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος είναι ένας σημαντικός προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της ιστορίας και τους λάτρεις της αρχαιολογίας στην Τουρκία.

Η Χατούσα είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται εντός των ορίων της επαρχίας Çorum της Τουρκίας. Αυτή η αρχαία πόλη έχει μεγάλη σημασία ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Χετίτες, B.C. Ίδρυσαν έναν μεγάλο πολιτισμό στην περιοχή αυτή τη 2η χιλιετία π.Χ.

Ιστορία και σημασία

Η Hattusa υπήρξε το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της αυτοκρατορίας των Χετταίων σε όλη την ιστορία. Αυτή η αρχαία πόλη έχει γίνει σύμβολο που αντικατοπτρίζει τη δύναμη και τον πλούτο των Χετταίων. Τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι ο τόπος αυτός διατήρησε τη σημασία του για εκατοντάδες χρόνια.

Οι λόγοι για τους οποίους η Χατούσα επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα περιλαμβάνουν τη στρατηγική της θέση και τα πλεονεκτήματα φυσικής άμυνας. Η πόλη είναι χτισμένη σε έναν από τους ψηλότερους λόφους της περιοχής και τα περίχωρά της είναι φυσικά προστατευμένα. Με αυτόν τον τρόπο, οι Χετταίοι μπόρεσαν να παραμείνουν ασφαλείς έναντι των επιθέσεων και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να επεκτείνουν την πόλη.

Αρχιτεκτονική Δομή Hattusa

Η αρχιτεκτονική δομή της Hattusa αποτελεί απόδειξη των τεχνικών και αισθητικών ικανοτήτων της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Υπάρχουν πολλοί ναοί, παλάτια, τείχη, αποθήκες και κανάλια νερού στην πόλη. Οι κατασκευές αυτές έχουν διασωθεί ανέπαφες μέχρι σήμερα και αποτελούν σπουδαίο πόρο για τους αρχαιολόγους.

Τα ανάκτορα είναι από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της Hattusa. Αυτά τα ανάκτορα, χτισμένα ως ένα μεγάλο συγκρότημα, είναι τα μέρη όπου διέμενε ο βασιλιάς των Χετταίων. Στην κατασκευή των ανακτόρων χρησιμοποιήθηκαν πέτρα και ξύλο και δημιουργήθηκαν τοίχοι διακοσμημένοι με λεπτομερή ανάγλυφα και διακοσμητικά.

Η ζωή στη Χατούσα

Δεδομένου ότι η Hattusa ήταν το κέντρο της αυτοκρατορίας των Χετταίων, είναι ένας κοινωνικά και οικονομικά ζωντανός χώρος διαβίωσης. Ενώ υπήρχαν διάφορες επαγγελματικές ομάδες στην πόλη, η γεωργία και το εμπόριο ήταν από τις σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες. Οι Χετταίοι ειδικεύονταν επίσης σε πολλούς κλάδους της βιοτεχνίας.

Πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζουν στη Χατούσα ελήφθησαν μέσω αρχαιολογικών ευρημάτων και πινακίδων. Οι ταμπλέτες περιέχουν τη χεττιτική γραφή που χρησιμοποιήθηκε εκείνη την εποχή και ασχολούνται με διάφορα θέματα όπως εμπορικά αρχεία, επιστολές και νομικά έγγραφα.

Τέλος της αυτοκρατορίας των Χετταίων

Hittite Empire, B.C. Αποδυναμώθηκε από διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις το 1200 και τελικά κατέρρευσε. Η Hattusa έχασε επίσης τη σημασία της και εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η αρχαία πόλη, που παρέμεινε υπόγεια για χρόνια, ανακαλύφθηκε εκ νέου τον 19ο αιώνα και ξεκίνησαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Περιοχή Ανασκαφής Περιγραφή Büyükkale Υπάρχουν ερείπια παλατιών και ναών εδώ. Στο Yazılıkaya υπάρχουν μνημειώδη βραχώδη ανάγλυφα από την περίοδο των Χετταίων. Το Μουσείο Boğazköy είναι ένα μουσείο όπου εκτίθενται αρχαιολογικά αντικείμενα που βρέθηκαν στη Hattusa.

Η Χατούσα είναι ένας από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Τουρκίας. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τα ερείπια της αρχαίας πόλης, να εξετάσουν κτίσματα υψηλής ιστορικής αξίας και να ακολουθήσουν τα ίχνη της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Η Hattusa ξεχωρίζει ως μια αρχαία πόλη που συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας.

Το Alacahöyük είναι ένας αρχαίος τύμβος και μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή Alaca της επαρχίας Çorum, στην Τουρκία. Το Alacahöyük, μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές της Τουρκίας, έχει ιστορία περίπου 5000 ετών. Τόσο ο τύμβος όσο και το μουσείο προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μοναδική ιστορία αυτού του αρχαίου οικισμού.

ανάχωμα

Το Alacahöyük χρησιμοποιήθηκε ως οικισμός όπου κυβέρνησε η αυτοκρατορία των Χετταίων μεταξύ 4000-2500 π.Χ. Αυτός ο αρχαίος οικισμός, ένας από τους μεγαλύτερους τύμβους της Τουρκίας, έχει ύψος περίπου 70 μέτρα και καλύπτει έκταση 42 εκταρίων.

Έτος Ανακαλύψεις 1835 Πρώτες ανακαλύψεις 1935-1937 Επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές 1939-1952 Ανασκαφές και εργασίες αποκατάστασης 2009 Ανασκαφές νέας περιόδου

Το Alacahöyük, όπου έγιναν οι πρώτες ανακαλύψεις το 1835, εξετάστηκε λεπτομερέστερα με επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές μεταξύ 1935 και 1937. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πολλά σημαντικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν. Ο τύμβος έγινε πιο ορατός με τις ανασκαφές και τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1939 και 1952. Τέλος, με τις ανασκαφές νέας περιόδου που ξεκίνησαν το 2009, το Alacahöyük εξακολουθεί να φιλοξενεί πλούτη που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Μουσείο

Το Μουσείο Alacahöyük βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαίο τύμβο. Το μουσείο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον τύμβο, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κατανοήσουν τη ζωή, τον πολιτισμό και την τέχνη της αρχαίας περιόδου. Το μουσείο αποτελείται από πολλά τμήματα όπου εκτίθενται αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Τμήματα

 • Αίθουσα Αρχαιολογικών Έργων: Βρέθηκε στις ανασκαφές Alacahöyük και χρονολογείται από το B.C. Σε αυτή την ενότητα εκτίθενται τεχνουργήματα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 4000. Διάφορα αντικείμενα από μέταλλα, κεραμικά, γλυπτά και επιγραφές προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της αρχαιολογίας.
 • Αντικείμενα της περιόδου των Χετταίων: Σε αυτήν την ενότητα, όπου εκτίθενται αντικείμενα από την περίοδο της αυτοκρατορίας των Χετταίων, υπάρχουν ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των Χετταίων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό των Χετταίων με συναρπαστικά έργα τέχνης, ανάγλυφα πάνελ, πέτρινες επιγραφές και τελετουργικά αντικείμενα.

Το Μουσείο Alacahöyük είναι ένα από τα σπάνια μέρη που κεντρίζει το ενδιαφέρον των εραστών της αρχαιολογίας για την προϊστορία. Τόσο ο τύμβος όσο και το μουσείο έχουν μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική σημασία. Επισκεπτόμενοι το Alacahöyük, μπορείτε να κάνετε ένα μυστηριώδες ταξίδι στην αρχαία περίοδο της Τουρκίας και να βρείτε ίχνη του παρελθόντος.

Famous Historical Buildings and Places in Çorum, Çorum Castle: Το ιστορικό κάστρο και η θέα του, ένα από τα σύμβολα της πόλης, Historical Buildings of Çorum: Διάσημα κτίρια που ρίχνουν φως στο παρελθόν της πόλης μέχρι σήμερα, Çeştepe: Ένας αρχαιολογικός χώρος που περιέχει ερείπια από τη ρωμαϊκή περίοδο, Hattuşaş: Η τοποθεσία της αυτοκρατορίας των Χετταίων Η αρχαία πόλη, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Alacahöyük: αρχαίος τύμβος και μουσείο με ιστορία 5000 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *